Banu Çiçek kimdir, Dede Korkut hikayelerinde var mı?

ATV ekranlarında izleyicilerin karşısına çıkan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının 1 milyonluk sorusu, izleyicileri internet ortamına yönlendirdi. Soruda, Hangisi Dede Korkut hikayelerindeki karakterlerden biri değildir? denildi. Şıklar arasında bulunan Banu Çiçek de yarışmayı takip edenler tarafından yoğun olarak araştırılan bir isim oldu. Banu Çiçek kimdir, Dede Korkut hikayelerinde var mı? Banu Çiçek tarihte ne zaman yaşadı? Banu Çiçek Dede Korkut hikayelerindeki karakterlerden biri mi? Banu Çiçek Bamsı Beyrek evli miydi?

Banu Çiçek kimdir, Dede Korkut hikayelerinde var mı?
11 Aralık 2022 - 21:51
Geçen hafta ATV ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında ter döken ve 400 bin liralık soruya doğru yanıt vererek 1 milyon liralık soruya ulaşan Batu Alıcı’nın yarışma heyecanı neredeyse tüm Türkiye tarafından da büyük bir merakla takip ediliyor.

Yarışmada yeni bölüm heyecanı ile birlikte 1 milyon liralık soruda izleyicileri adeta ekranlarının başında kilitledi. Batu Alıcı’ya sorulan 1 milyonluk soruda, Hangisi Dede Korkut hikayelerindeki karakterlerden biri değildir? Şeklinde bir soru soruldu.

Şıklar arasında yer alan Banu Çiçek ise izleyiciler tarafından araştırılan bir isim oldu. Banu Çiçek kimdir, tarihte ne zaman yaşadı, Dede Korkut hikayelerinde var mı?

Banu Çiçek kimdir?

Kam püre'nin oğlu olan Bamsı Beyrek'in beşik kertmesidir. Oğuz boylarında kadınların eşit haklara sahip olduğunun en önemli, en belirgin simgesidir. Banı Çiçek diye de geçer. Dede Korkut hikayelerinde adı geçmektedir.

İLGİLİ HABERLER


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum