Bala Hatun kimdir, Dede Korkut hikayelerinde var mı?

ATV ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 milyonluk soru soruldu. Yarışmacı Batu Alıcı’ya Hangisi Dede Korkut hikayelerindeki karakterlerden biri değildir? Şeklinde bir soru geldi. Şıklar arasında yer alan Bala Hatun izleyiciler tarafından araştırılmaya başladı. Bala Hatun kimdir, Dede Korkut hikayelerinde var mı?

Bala Hatun kimdir, Dede Korkut hikayelerinde var mı?
11 Aralık 2022 - 21:37
Bala Hatun’un kim olduğu tarihte Dede Korkut hikayelerinde olup olmadığı bu akşam Milyoner izleyicileri tarafından en çok merak edilen konulardan biri oldu.

Geçtiğimiz hafta katıldığı yarışmada 400 bin liralık soruya doğru yanıt vererek 1 milyonluk soruya ulaşan Genç yarışmacı Batu Alıcı’ya Hangisi Dede Korkut hikayelerindeki karakterlerden biri değildir? Sorusu yönetildi.

Şıklar arasında yer alan Bala Hatun internet ortamında araştırılıyor. Bala Hatun kimdir, işte yanıtı?

Bala Hatun kimdir?

Tam olarak ne zaman doğduğu bilinmeyen Rabia Bala Hatun, 13. Yüzyılda yaşamıştır. Osman Gazi'nin ikinci eşi, Şeyh Edebali'nin kızı ve Aladdin Paşa'nın annesidir. Osman Gazi ilk evliliğini 1280 yılında, Orhan Gazi'nin annesi olan ve Selçuklu vezirlerinden Ömer Abdülaziz Bey'in kızı Mal Hatun ile yapmıştır. Dede Korkut hikayelerinde geçmemektedir. Dede Korkut'tan sonra yaşamıştır.

İLGİLİ HABERLER


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum