Bamsı Beyrek kimdir, Dede Korkut hikayelerinde var mı?

ATV’de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının 1 milyonluk sorusu, izleyicileri internet ortamına yönlendirdi. Soruda, Hangisi Dede Korkut hikayelerindeki karakterlerden biri değildir? Denildi. Şıklar arasında yer alan Bamsı Beyrek ise izleyiciler tarafından araştırılan bir isim oldu. Bamsı Beyrek kimdir, ne zaman yaşadı, Bamsı Beyrek Dede Korkut hikayelerindeki karakterlerden biri mi?

Bamsı Beyrek kimdir, Dede Korkut hikayelerinde var mı?
11 Aralık 2022 - 21:46
Geçtiğimiz hafta Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılan ve 400 bin liralık soruya doğru yanıt vererek 1 milyon liralık soruya ulaşan Batu Alıcı’nın yarışma heyecanı neredeyse tüm Türkiye tarafından da büyük bir merakla takip ediliyor.

Yarışmada yeni bölüm heyecanı ile birlikte 1 milyon liralık soruda izleyicileri adeta ekranlarının başında kilitledi. Batu Alıcı’ya sorulan 1 milyonluk soruda, Hangisi Dede Korkut hikayelerindeki karakterlerden biri değildir? Şeklinde bir soru soruldu.

Şıklar arasında yer alan Bamsı Beyrek ise izleyiciler tarafından araştırılan bir isim oldu. Bamsı Beyrek kimdir, tarihte ne zaman yaşadı, Dede Korkut hikayelerinde var mı?

Bamsı Beyrek kimdir?

Bamsı Beyrek, Dede Korkut hikâyelerinde, Türk, Azerbaycan ve bazı Altay efsaneleri ile masallarında bahsedilen Türk kahraman. 

Bey Böyrek, Bay Bura, Bey Birye, Beğ Beyreg, Bey Beyrek, Bay Börek, Bağ Böğrek gibi adlarla da bilinmektedir. Atının adı Dengiboz veya Bengibozdur.

Bamsı Beyrek, hikâyelerdeki ana karakter olan Salur Kazan'ın en yakın arkadaşıdır. Ayrıca tüm Oğuz beyleri içinde en yakışıklı dört kişiden biridir. Bamsı Beyrek'in adına Dede Korkut hikâyeleri dışında da rastlanır.

İLGİLİ HABERLER


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum