Reklam
Reklam
Reklam
Ahmet SARIKUŞ

Ahmet SARIKUŞ


Mağdur Nursaçan!

24 Şubat 2021 - 23:59

‘Üretimle, istihdamla, yatırımla’ anılmasını beklediğimiz Kayseri Organize Sanayi Bölgesi sürekli farklı konularla gündeme gelmeye devam ediyor.
***

Bilindiği üzere OSB Yönetimi hakkında birçok kişi farklı söylemlerde bulundu. Dile getirilen söylemlerin birçoğu da OSB Başkanı Tahir Nursaçan’ı suçlar nitelikteydi.
Ak Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, OSB’ne Sahip Çık Platformu Sözcüsü Bekir Okay Kiracıoğlu, OSB eski çalışanları, bazı gazeteciler, şehrin önde gelen bazı isimleri…
Eleştirenlerin, ardı arkası kesilmedi.
***

Ancak bir tanesi vardı ki Nursaçan’ı hem 'mağdur' hem de 'mazlum' konumuna getirdi.
Benim de lanetlediğim, adını dahi duymaya tahammül edemediğim terör örgütü destekçisi malum partinin bir milletvekili; geçtiğimiz günlerde, OSB’nin raporu ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a bir soru önergesi verdi.
***

Bu durum Kayseri gündeminde çok yankı bulmadı.
Evvela şunu belirtmek lazım; biz de Kayseri'nin terör destekçisi bir partinin diline, böyle bir nedenle düşmesini istemezdik gayet tabi.
Düşürenler utansın!
***

OSB Başkanı Tahir Nursaçan ise geçtiğimiz günlerde Kent Türk kanalında yayınlanan programda konu hakkında görüşlerini bildirdi.
Bu durumun, terör destekçisi partinin (ismi lazım değil) milletvekiline, kendisini eleştirenler tarafından aksettirildiğini söyledi.
***

Nursaçan, “Demek ki Kayseri milletvekillerinden bir çare bulamamışlar” ifadesini de kullandı.
Öncelikle Nursaçan’ın bu iddiası ispat ister. Onu belirtelim.
Soru önergesi veren şahıs, basından da görmüş olabilir haberi. Nitekim bu konu ulusal basına da yansıdı (Onu da yüklü miktarda para ile yaptırdılar diyor).
***

Nursaçan’ın söylemleri beni aylar öncesine götürdü.
Kayseri Milletvekili (bir dönem Ekonomi Bakanlığı da yapan) Mustafa Elitaş’ın TV 1 televizyonunda Nursaçan hakkında kurduğu cümleler aklıma geldi.
***

Malum milletvekilinin söylemleri üzerinden vatan, bayrak, millet, hukuk duvarının arkasına sığınan Nursaçan, o dönem Sayın Elitaş’ın açıklamalarına karşı neden sus pus oldu?
Oysa Elitaş, Nursaçan’ın kurduğu vakfı ‘şeytan icadına’ benzetmemiş miydi?
Bu açıklama, soru önergesinden daha ağır bir ifade değil mi?
***

Sayın Elitaş ne demişti o gün bir hatırlayalım: “Organizenin parası ile vakıf kurup 3 kişi yönetimde olacak kendin değişmeyen unsur olacaksın her sene 2 kişi girecek diğer bin kişinin söz hakkı da oy hakkı da yok. Bu şeytanın aklına gelmez. Senin danışmanın şeytan mı yoksa? Ben bu işleri hep bilirim zerre kadar aklımın ucundan geçmedi. Vakıf kuruluyor vakfın sahibi adam her 4 yılda 2 kişi değişebiliyor.”
***

Şimdi Nursaçan, malum partinin milletvekilinin soru önergesi üzerinden mağduru oynuyor.
Ya Mustafa Elitaş’ın düşünceleri, açıklamaları ne olacak?
Ayrıca Nursaçan’ın “Demek ki Kayseri milletvekillerinden bir çare bulamamışlar” cümlesini de es geçmemek lazım.
***

Ne yani?
Sayın Elitaş’ın söyledikleri de mi Nursaçan’ı eleştirenlerin ısmarlaması?

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum