Ahmet SARIKUŞ

Ahmet SARIKUŞ


Bu 'İnce' hesap neden? Açıklayın biz de bilelim!

30 Mart 2023 - 17:15

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan genel seçimler, ülkenin gündemini bir anda değiştirdi!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem ve depremden etkilenen milyonlarca vatandaş bir anda unutuluverdi!

Seçim, geçimi yendi maalesef!

Depremin üzerine gölge düşüren ilk olay, Meral Akşener'in ‘masayı dağıtma girişimi’ oldu. Girişim diyorum çünkü sonuca varamadı bu olay!

Akşener tıpış tıpış geri döndü. Ancak nasıl döndü? Bu sorunun yanıtını, Kılıçdaroğlu ortak aday olarak açıklanırken Akşener’in ‘surat ifadesinde’ gördük.

İstemeye istemeye geldi, masaya yeniden dahil oldu.

Bu arada, şunu da belirtmekte fayda var.

Yavuz Ağıralioğlu Kılıçdaroğlu’nun HDP ile görüşmesinden rahatsız olup bunu nasıl dile getirdiyse, İyi Parti içerisinde aynı rahatsızlığı duyan yüzlerce, belki binlerce partili var.

Yazımızın özüne dönecek olursak, yaşanan süreçle ilgili o kadar çok yazı yazılır ki kitap çıksa yeridir.

Entrikalar, hesaplar, gerginlikler vs.

Reel gerçeklikten uzak vaatler de Türkiye gündemine geldi ancak o gündemi meşgul edemedi. Çünkü realiteden uzak olduğu için tutmadı bana göre!

Gel gelelim Cumhurbaşkanı adaylarına.

14 Mayıs’ta 4 isim 13. cumhurbaşkanı olabilmek için yarışacak. Mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Ata İttifakı adayı Sinan Oğan.

Yani seçmen sandığa gittiği vakit ya bu 4 adaydan birini seçecek ya da hiçbirini seçmeyecek.

Kılıçdaroğlu taraftarları ise Türkiye’yi dar kalıba sokma, seçenekleri azaltma ya da seçmenin alternatifini düşürme derdinde.

Muharrem İnce aday olduğu günden bu yana Millet İttifakı taraftarı her kesimden insanlar, İnce’ye adeta düşman kesildi. Sanatçısından gazetecisine, siyasetçisinden parti üyesine kadar herkes Muharrem İnce’ye adaylıktan çekilme çağrısı yapıyor.

Sözde demokrat olan bu insanlar, İnce’nin demokratik hakkıyla aldığı bu karara neden saygısız ve tahammül edemiyor anlamak güç.

Muhalefet kanadında yaşanan sadece bunlar da değil! O sanatçılar, gazeteciler daha şimdiden Kılıçdaroğlu’nu yeni cumhurbaşkanı olarak görmeye ve ona göre söylem geliştirmeye başlamış bile. Hatta yer kapma yarışları bile dönüyor sosyal medyada.

YUH!

Muharrem İnce konusunda sizden ricam, bu işin üzerine daha fazla gitmemeniz. Yoksa 'demokrat' etiketinizi söküp atın, biz de ona göre tavır geliştirelim.

Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var. Alternatif çok olursa, bu durum halkın yararına olur. Halkın yararını gözettiğinizi iddia ediyorsanız siz de ona göre hareket edeceksiniz.

Kendi menfaatinize göre değil!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum