Kayseri'de turna balığı nerede tutulur, nereden çıkar?

Kayseri’de balık tutmak isteyenler, özellikle de turna balığı tutmak isteyenler konuyu internette araştırıyor. Kayseri’de turna balığı hangi ırmaktan, barajdan nereden tutulur? Kayseri’de turna balığı, sazan, levrek, yayın balığı, alabalık nereden çıkar?

Kayseri'de turna balığı nerede tutulur, nereden çıkar?
28 Mayıs 2022 - 12:49
Kayseri’de barajların ve ırmakların yeter sayıda olması ve balık yönünden de suların zengin olması nedeniyle birçok kişi balıkçılık hobisine sahiptir. Balık tutmak isteyenler, özellikle Zamantı Irmağı, Yamula Barajı, Sarımsaklı Barajı gibi yerlere giderek farklı balıkları tutar.

Ancak bu ırmak ve barajlardan bazı balıklar çıkarken birçok tatlı su balığı da çıkmayabilir.
Özellikle Turna Balığı, az rastlanan türlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkar. Kayseri’nin en büyük barajı olan Yamula Barajı’nda bol miktarda levrek ve sazan bulunur. Ancak Turna Balığı ve yayın balığı gibi türleri yakalamak isteyen balıkçılar, bu türlere nereden ulaşacaklarını merak ederek konuyu araştırıyor.

Kayseri il sınırları içerisinde Turna balığı ve yayın balığı nereden çıkar, nerede bulunur adlı yazımızın devamında bu bilgileri bulabilirsiniz.

Kayseri’de Turna Balığı nerede tutulur?

Kayseri il sınırları içerisinde yer alan baraj ve ırmaklarda turna balığına rastlamak mümkündür. Kızılırmak, Zamantı Irmağı Sarımsaklı Barajı’nda pullu sazan, sarı sazan, yayın ve turna balığı vardır.

Baraj Gölü Balıkçılığı ve bulunan balıklar

Kayseri sınırları içerisinde bulunan Sarımsaklı Barajı’nda; pullu sazan, sarı sazan, levrek az miktarda yılan balığı; Ağcaşar Barajı’nda; pullu sazan, Turna Balığı; Akköy Barajı’nda; sarı ve pullu sazan; Kovalı Barajı’nda; sarı sazan ve turna balığı balıkçılığı yapılmaktadır.

BENZER HABERLER


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum