Kayseri'de balık tutulacak yerler listesi 2022

Balık tutma hevesi olan ve balık avcılığını rutin olarak gerçekleştiren birçok kişi, Kayseri il sınırları içerisindeki en iyi balık tutma yerlerini araştırıyor. Kayseri’de balık tutulacak yerler listesini haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

Kayseri'de balık tutulacak yerler listesi 2022
26 Mayıs 2022 - 16:23
Balık tutmak bir çok insanın severek ve zevk alarak yaptığı aktivitelerden biridir. Türkiye’nin birçok kentinde balık tutmaya uygun yerler mevcuttur. Ancak, balık tutmak o kadar da kolay bir iş değildir. Öncelikle malzemelerin yeterli ve tutacağınız balığa uygun olması gerekmektedir. Öte yandan en önemli konulardan biri de balık tutulacak yerdir.

Bazı suların sığ bazı suların ise derin olması nedeniyle, oltaya verilecek derinlik mesafesi dahi ince bir detay olsa da çok önemlidir. Balık tutmak isteyenler, ancak balık tutulacak yerleri bilmeyenler, kendi yaşadıkları şehirlerde en uygun yerleri araştırıyor.

Biz de bu yazımızda, Kayseri ili sınırları içerisinde en uygun balık tutma yerlerini sizler için hazırladık.

Kayseri'de Balıkçılık 

Kayseri il sınırları içerisinde yapılmakta olan balıkçılık türleri; akarsu balıkçılığı, baraj gölü ve alabalık üretme çiftlikleri olmak üzere üç gruba ayrılır. Siz, aşağıda yer alan balık türlerine göre önce tutmak istediğiniz balığı seçmelisiniz. Daha sonra balık tutmak için yolculuk başlasın. 

Akarsu  Balıkçılığı ve bulunan balıklar

Akarsu balıkçılığı, Kızılırmak, Zamantı Irmağı ve Sarımsaklı Suyu’nda icra edilmektedir. Bu su rezervlerinde yaşayan belli başlı balık türleri; pullu sazan, sarı sazan, yayın, turna nadirinde olsa yılan balığıdır.

Baraj Gölü Balıkçılığı ve bulunan balıklar

Kayseri sınırları içerisinde bulunan Sarımsaklı Barajı’nda; pullu sazan, sarı sazan, levrek az miktarda yılan balığı; Ağcaşar Barajı’nda; pullu sazan, Turna Balığı; Akköy Barajı’nda; sarı ve pullu sazan; Kovalı Barajı’nda; sarı sazan ve turna balığı balıkçılığı yapılmaktadır.

İLGİLİ HABERLER



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum