Bakan Koca'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt gecikmedi

Konya Şehir Hastanesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Doktor Ekrem Karakaya’nın acısı tüm Türkiye’yi yasa boğarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı eleştirmişti. Kılıçdaroğlu’na cevap ise Bakan Koca’dan geldi.

Bakan Koca'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt gecikmedi
07 Temmuz 2022 - 00:18
Konya Şehir Hastanesi’nde yaşanan doktor Ekrem Karakaya’ya yönelik hain saldırı, tüm Türkiye’yi adeta yasa boğdu. Hayatını kaybeden Karakaya’nın ölüm haberi üzerine sosyal medya adeta ayağa kalktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bu durumu adeta fırsat bilircesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı eleştirmişti.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda, "Erdoğan gör yarattığın iklimi, utan utan! Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin. Şiddeti uygulayanlara sus pus olup, hakkını isteyen sağlık personeline “giderlerse gitsinler” demenizin bedelidir bu yaşananlar. Onlar kalacak, siz gideceksiniz. Bu şiddet de ya bitecek ya bitecek!” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu’na cevap ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Bakan Koca sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Bir hekimin katledilmesi karşısında zerre kadar üzüntü içermeyen şu sözleri milletimizin vicdanına havale ediyorum. Bizim yüreğimiz yanıyor Kemal Bey. Biraz da olsa üzgün görünemez miydiniz?” ifadelerine yer verdi.

BAKAN KOCA’DAN VATANDAŞA ÇAĞRI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir diğer paylaşımında ise doktorlara saldırının önüne geçmek için çalışacaklarını belirterek, “Doktor önlüğünü şiddetin lekesinden korumak için kararlılıkla çalışacağız. Herkes bundan emin olsun. Bugün kaybettiğimiz arkadaşımız Dr. Ekrem Karakaya’nın ailesi, tüm sağlık camiası emin olsun. Halkımızdan hekimine karşı daha büyük bir saygı, daha özenli tutum bekliyorum.” dedi.

İLGİLİ HABERLER


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum