Reklam
Reklam
Reklam

YouTube'da 4K videolar ücretli mi olacak?

Dünyanın en çok ziyaret edilen video paylaşım platformu Youtube'da, 4K görüntü kalitesindeki videoların ücretli olacağı iddia edildi.

YouTube'da 4K videolar ücretli mi olacak?
04 Ekim 2022 - 09:49
Sosyal medya, Youtube'da 4K videoların ücretli olacağı iddiasını konuşuyor.
Hali hazırda YouTube, 4K video izlemek için herhangi bir ücret talep etmiyor. Ancak Reddit'teki iddialar, şirketin 4K video çözünürlüğünü YouTube Premium abonelerine özel hâle getirme planı olduğuna işaret ediyor.

YouTube'da 4K çözünürlüğe ulaşmak için ücret ödenmesinin gerekeceği yönündeki iddialar, bir Reddit kullanıcısının iPhone'daki YouTube uygulamasından alındığını iddia ederek paylaştığı bir ekran görüntüsüyle başladı.

Ekran görüntüsünde 2160p (4K) çözünürlük seçeneğinin "Premium" olarak işaretlendiği ve "Yükseltmek için dokunun" bağlantısını yer aldığı görüldü. Başka kullanıcılar da cihazlarında benzer bulgular gördüğünü bildirdi. Ancak henüz bu gelişme bir iddiadan ötesine geçmedi.

YouTube'un tepkileri görmek ve 4K videoları YouTube Premium'a özel yapmanın iyi bir fikir olup olmadığına karar vermek için denemeler yaptığı ileri sürülüyor.

Eğer denemeler olumlu sonuç verir ve YouTube 4K çözünürlüğün YouTube Premium'a has bir özellik olacağına karar verirse, ücretsiz YouTube kullanıcılarının 4K içeriklere erişmek için YouTube Premium'a ücret ödeyip abone olmaları gerekebilir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum