Yeşilhisar'da Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Tesisi açıldı

Kayseri'nin Yeşilhisar İlçesinde Yarı Olimpik Yüzme Havuzu açıldı. Açılışta konuşan Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, “Bugün açtığımız yüzme havuzu, geçmişte açık bir havuzumuz vardı ama pandemi döneminde ömrünü tamamlamış, beni yenileyin diyordu. Tekrar bugün de inşallah kapalı yüzme havuzu olarak 12 ay 24 saat hizmet verebilecek bir havuz haline geldi” dedi.

Yeşilhisar'da Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Tesisi açıldı
21 Ağustos 2023 - 23:27
KAYSERİ (1HA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilhisar Belediyesi tarafından Yeşilhisar İlçesi'ne Yarı Olimpik Yüzme Havuzu tesisi açıldı. Açılış törenine AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ve vatandaşlar katıldı. 

‘KAYSERİ'DE YÜZME KONUSUNDA DÜNYA DERECESİ YAPAN OTUZ KİŞİYİZ’ 

Tesisin açılışında konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, “Yılınyerel yöneticileri ödül töreninde yeşil alan konusunda ödül alan değerli başkanımız Halit Taşyapan’ı tebrik etmek istiyorum. Yani belediye başkanlarımız teker teker ödül alıyorlar, tevazu sahibi insanlar dile getirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Tüm belediyelerimiz sıraya girmiş vaziyette ya temel atıyoruz ya açılış yapıyoruz. Cenabı Allah daim etsin. Bereketlendirsin diye dua ediyoruz. Tabii burada içeride yaklaşık 300 metrekareden biraz büyük bir yüzme havuzu açılışı için buradayız. Şöyle bir hesap yaptığımızda yaklaşık 500 ton su gerekiyor buraya. 500 ton su nedir? Dört kişilik bir ailenin on yıllık su ihtiyacıdır. Hele yazın karların eridiği, susuzluğun hat safhada olduğu dönemlerde bunu tasarrufla kullanılacağını tahmin ediyoruz. Nasıl kullanılır diye düşündüğümüzde havuzdaki hijyen kurallarına dikkat ettiğimizde havuzdaki su devridaimi 1-2 tık az yaptığınızda bu memlekete 500 ton su bağışlamış oluyoruz. Tabii sadece bir yüzme havuzu açmıyoruz. İçimizde doktor belediye başkanımız var. Mutlaka o bizden daha iyi bilecektir. Göğüs hastalıklarında ve romatizmal hastalıklarda doktorlarımızın tavsiye ettiği bir spor şekli var. Yüzme romatizmal hastalıklar ve göğüsle alakalı hastalıklarda bir numaralı tedavidir. Onun için burayı temiz tutmamız, gayret etmemiz lazım. Burayla alakalı elimizden geldiği kadar hijyen konusunda dikkat etmemiz lazım. Yüzme konusunda dünya derecesi yapan otuz kişiymişiz Kayseri'de. İnşallah daha fazla olmasını ve özellikle yeşil insanımızdan da birkaç dünya birincisi çıkmasını murat ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ise, “Yeşilhisar her gün hizmetler zincirle yenisini ekleyerek ilerleyerek, gelişerek yoluna devam ediyor. Tabii ilçelerimizin büyükşehir belediyesi çatısı altında toplanması ilçelerimiz açısından makus tarihi yenen yeni bir tarih olan kaydedildi. 2005 yılındaki büyükşehir belediyeleri kanunuyla. Akabinde de ilçelerimize daha vizyoner, daha büyük önemli hizmetler yağmaya başladı. Yıllardır Yeşilhisar sınırlarındaki Soğanlı Vadisi, Aziz George Kilisesi, onun kasabası ve diğer turizm eserlerini Kayseri turizmine dahil etmek, entegre etmek için çaba sarf ettik. Sağ olsun büyükşehir belediye başkanımızın önderliğinde sayın valimizin yoğun ilgi ve alakasıyla Allah'a çok şükür Yeşilhisar’da, Soğanlı'da, Erdemli'de şehrimiz turizmine çok önemli katkılar sağlayacak. Erciyes'e gelen, Kayseri merkezine gelen turisti bölgemizde misafir edecek. Buranın gelir kaynaklarını artıracak, çeşitlendirecek çok önemli yatırımlar yapılıyor. Tabii Yeşilhisarımız varken İncesu'muz olmuyor mu? Daha geçenlerde oradaki sağ olsun Mustafa İlmek Başkan’la ziyaret ettik. Restorasyon çalışmaları turizme yönelik önemli hamleler yapılıyor. Böyle böyle nokta nokta büyüyerek inşallah total kalkınmayı hep beraber şehir olarak yakalayacağız. Şimdi buradaki havuza baktığımız zaman benim aklıma şu geldi; gençlik yıllarımızda Hacılar'da bir yüzme havuzu vardı. İnanın suyu içtiğiniz zaman dilinizi, dişinizi sızlatacak soğuklukta. Elimizde imkan olmadığı için böyle yaz dönemlerinde kaçar oraya giderdik ve titreye titreye yüzmeye çalışırdık. Çünkü gözümüz düşerdi. Başka bir yerde imkan Allah'a hamdolsun. Tabii Kayseri şehir merkezinde çok sayıda imkan gelişti ama artık ilçelerimize de oradaki refah yayıldı ve Yeşilhisarımız gibi güzide bir merkezde de böylesine muhteşem. Gerçekten baktığınız zaman dışarıdan bile insanın keyfini arttıran güzel bir yatırım var. Kayserili yüzücülerimiz şuurlu antrenman ve antrenör sayesinde ciddiyetle, disiplinle çalıştıklarından dolayı Türkiye'de çok önemli dereceler yapıyorlar. İnşallah burada da bu imkan oluştuktan sonra Yeşilhisar'daki sportif, enerjik, kabiliyetli kardeşlerimiz için müthiş bir fırsat oluşmuş olacak ve belki de Yeşilhisar'da Türkiye şampiyonları, dünya şampiyonları çıkacak” ifadelerini kullandı. 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, “Yeşilhisar’ımızın kıymetli belediye başkanına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesinde yetiş olduğu için Kayseri tarihinde zanaatı de biliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekten medarı iftiharımız, ülkemizin ve dünya insanının gururu 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde başlatmış olduğu süreç şu anda tüm belediyelerimizde örnek alınarak geliştirilerek daha da üzerine eklenerek devam ediyor. İşte 30 yıldır Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve onun değerli ilçe belediye başkanlarına, ekibine Kayserimizin güzel insanları da yaptığı çalışmaları takdir ederek güveniyor ve destek veriyor. Buraya gelmeden evvel Yemliha'mızdaydık. Yemliha kasabamızda yapılan çalışmalarla ilgili paylaşımlarda bulunduk ve orada yapılan yatırımları, teşekkürleri kabul ettik diyelim. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesi çok önemli. Yeşilhisar’ımız da aynı şekilde gerçekten bize 1994 yılından beri zaman zaman ufak tefek değişiklikler olsa da desteğini esirgemiyor. Biz sizlere minnettarız” dedi. 

Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan ise şunları söyledi: “Bugün burada güzel bir hizmeti daha ilçemize kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. 4 yılı aşkındır ilçemize hizmet etmeye gayret ediyoruz. Memduh Başkanımın abiliğinde 16 ilçe başkanımız, belediye başkanımızla bir ahenk içinde arı gibi çalışıyoruz. Bu birlikte ahengin elbette orkestra şefinin notaları çok iyi bildiğinden kaynaklandığı kanaatindeyim. Kendilerine şükranlarımı arz ederek konuşmama devam etmek istiyorum. İlçemizde seçim döneminde söylediklerimizin ötesinde bu birlik ve beraberliğin bereketiyle çok fazlasını yapmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Tarımda, turizmde ve ilçe merkezinde yapılan yatırımlarla ilgili ayrı ayrı teşekkürler edeceğim. Tarımdaki yatırımlarda ilçemizin kovalı kapalı sulama sistemi bitti. Şu anda mahallelerimiz gerçekten tarımdaki en yüksek verimi almanın mutluluğu içerisindeler. Ayrıca ilçemizde ikinci merhale; Yeşilhisar Ovası Sulamasının geldiği mesafe itibariyle de Cumhurbaşkanımıza, Çevre Şehircilik Bakanımıza, Büyükşehir Belediye başkanımıza, tüm vekillerimize ve siyasi büyüklerimizin tamamına şükranlarımı arz ediyorum. Turizm alanında ilçemizde yapılan yatırımlar adına Soğanlı Meydan Projemiz, Soğanlı Yürüyüş yollarımız, Erdemli vadimizde yapılan çalışmalar, Sultan Sazlığı'mızda yapılan çalışmalar ve diğer çalışmaların tamamı için Valimiz Gökmen Çiçek Bey'e ve Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ediyorum. Yine Büyükşehir Belediyemizle birlikte bu çalışma bereketlerinin neticesinde kırsal mahallelerimizde ve ilçe ve birçok hizmeti doya doya ulaştırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kırsal mahallelerimizde birçok hizmeti ulaştırdık. Kırsal mahallelerimizin yol genişletmesi, parke çalışmaları, halı sahalar, taziye evleri ve birçok talep gören hizmetleri doya doya belki köylerimize, kırsal mahallelerimize ulaştırdık. Ayrıca ilçe merkezimizdeki hizmetlere gelince daha önce açılışını yaptığımız şu anda ilçemizin serinleme noktası olan millet bahçemiz gerçekten en büyük teşekkürü alıyor. Şu yaz döneminin akşam serinleme noktalarından birisi oluyor. Bugün açtığımız yüzme havuzu, belki geçmişte açık bir havuzumuz vardı ama Pandemi döneminde ömrünü tamamlamış, beni yenileyin diyordu. Tekrar bugün de inşallah kapalı yüzme havuzu olarak 12 ay 24 saat hizmet verebilecek bir havuz haline geldi. Pazar yerlerimiz Pazar yerimiz, kütüphanemiz, ilçe halk kütüphanemiz. İnşallah açılışlarını bekliyor. Bunları da zaman içinde hizmetlerinize sunacağız.” 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum