Yeni Malatyaspor acı haberi duyurdu!

TFF 1. Lig’de mücadele eden Yeni Malatyaspor, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremde derinden etkilenmişti. Kulübün, mücadelelere devam edip etmeyeceği merak edilirken, resmi açıklama geldi.

Yeni Malatyaspor acı haberi duyurdu!
11 Şubat 2023 - 12:13
Türkiye, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerle derinden sarsıldı. Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler, 10 ili birden etkiledi. Yaşanan bu depremde 20 binin üzerinde can kaybı yaşandı. Deprem aynı zamanda, sosyal hayatı da derinden sarstı.

Malatya’nın depremden ağır yara alması, şehrin takımlarını da olumsuz etkiledi. Depremde, Yeni Malatyaspor’un kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan da hayatını kaybetmişti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Yeni Malatyaspor’un ligden çekilmesi de gündemde yer almıştı. Kulüpten konuya ilgili açıklama geldi.

Yeni Malatyaspor’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ligden çekilme kararının TFF’ye iletildiği vurgulandı.

Kulüp, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bilindiği üzere, Kahramanmaraş merkezli 7.7 şiddetinde yaşanan depremden birçok şehrimiz gibi Malatya’mız da etkilenmiş bulunmaktadır. Şehrimizi ve ülkemizi derinden etkileyen bu afet karşısında, ilimizde hayat durma noktasına gelmiştir. Aynı zamanda bu depremde, kalecimiz Ahmet Eyüp Türkaslan’da vefat etmiştir. Henüz acılarımız taze ve yaralarımızı sarmakla meşgul durumdayken, futbol oynamak gibi bir düşünce içerisinde değiliz. Bu durumda şehrimizde futbol oynamaya uygun bir ortam da bulunmamaktadır. Yönetim Kurulumuzun almış olduğu karar doğrultusunda, Türkiye Futbol Federasyonu’na ligden çekilme talebimizi iletmiş bulunmaktayız.
Kamuoyuna önemle duyurulur!”



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum