Reklam
Reklam
Reklam

Yazar Asım Gültekin hayatını kaybetti! Asım Gültekin kimdir, nereli, hayatı, biyografisi!

Gazeteci, yazar ve eğitimci Asım Gültekin’in vefat haberi sevenlerini üzdü. Asım Gültekin’in hayatını kaybetmesinin ardından Asım Gültekin’in hayatı, biyografisi ve eserleri de merak konusu oldu. Asım Gültekin kimdir, nereli, neden öldü, eserleri nelerdir? İşte merak edilen Asım Gültekin hakkındaki detaylar…

Yazar Asım Gültekin hayatını kaybetti! Asım Gültekin kimdir, nereli, hayatı, biyografisi!
22 Temmuz 2020 - 23:35
Gazeteci, yazar ve eğitimci Asım Gültekin hayatını kaybetti. Asım Gültekin’in vefat haberini, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gültekin'in vefat haberini aldığını ve üzüldüğünü dile getirerek, "Güzel adamdı. Zor zamanlarda ağır yükler yüklenmiş, gerçek bir dava adamıydı. Buralıydı. Kültürümüzü sevdi, sevdirdi. Mekanı cennet olsun. Ailesinin, dostlarının ve talebelerinin başı sağolsun." ifadelerini kullandı.
Altun’dan vefat haberini alan birçok ünlü isim ve siyasetçi de Asım Gültekin hakkında paylaşımlarda bulundu. Asım Gültekin’in kim olduğunu merak edenler de konuyu internette araştırmaya başladı. Asım Gültekin kimdir, nereli, kaç yaşında ve neden öldü, Asım Gültekin eserleri nelerdir? Asım Gültekin hayatı ve biyografisi…
ASIM GÜLTEKİN NEDEN ÖLDÜ?
Asım Gültekin’in, evinde kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.
ASIM GÜLTEKİN KİMDİR?
Amasya'nın Taşova ilçesinde 1975'te dünyaya gelen Asım Gültekin, lise öğrenimini Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Marmara Üniversitesi Edebiyat Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Gültekin, bugüne kadar birçok derginin yayın hayatına başlamasına öncülük etti.
Aralarında "Yörünge", "Yedi İklim", "Yeni Şafak", "Sağduyu", "Milli Gazete", "Vakit", "Şehrengiz", "Düş Çınarı", "Kırklar", "Gerçek Hayat", "Genç" ve "Yörünge"nin bulunduğu birçok yayında yazıları yayınlanan Asım Gültekin ayrıca yüzlerce seminer ve konferans verdi.
Farklı illerdeki okullarda edebiyat öğretmenliği de yapan Gültekin, 2008'de yılın öğretmeni seçilmişti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum