Yavuz Figenli kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü?

Yeşilçam’ın usta yönetmenlerinden biri olan Yavuz Figenli, geçtiğimiz gün tedavi gördüğü hastanede entübe edilmişti. Yavuz Figenli kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü? Yavuz Figenli filmleri, eşi kimdir, cenazesi ne zaman?

Yavuz Figenli kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü?
16 Temmuz 2022 - 11:38
Türk sinemasına kazandırdığı 150’den fazla filmle, Yeşilçam’ın en önemli ve başarılı yönetmenlerinden biri olan Yavuz Figenli, geçtiğimiz gün tedavi gördüğü hastanede entübe edilmişti. Geçtiğimiz günlerde Yeşilçam’ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın’ın vefatı tüm Türkiye’yi adeta yasa boğmuştu.

Arkın’ın vefatının acısı henüz geçmeden sanat camiasından bir acı haber daha geldi. Yeşilçam’da 150’den fazla filmin yönetmenliğini yapan Yavuz Figenli bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Kaldırıldığı hastanede entübe edilen Figenli’nin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Tv100’den Birsen Altuntaş’ın haberine göre; Bir yıldır akciğer kanseri olduğu ve durumunun kritik olduğu öğrenilen yönetmenden acı haber geldi. Yavuz Figenli vefat etti. Usta yönetmen bugün ikindi vakti Çınarcık Merkez Camii’nde son yolculuğuna uğurlanacak.

Yavuz Figenli, Yeşilçam’da sakin kişiliği nedeniyle oyuncuların çok sevdiği ve saygı duyduğu bir yönetmen olarak biliniyordu. 1936 yılında İstanbul’da doğan Yavuz Figenli, sinemada yönetmenlik,  yapımcılık ve senaristlik yaptı. Figenli’nin ilk filmi 1966 yılında yönettiği “Türkün Aşkı Başkadır” projesiydi.

Kaynak: birsenaltuntas.com

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum