Yaşar Kemal Uğurlu renk körü mü? TFF hakemlerinden Yaşar Kemal Uğurlu kimdir?

Türkiye futbolunun yakından tanınan isimlerinden hakem Yaşar Kemal Uğurlu hakkında renk körü olduğuna dair iddialar çıkmıştı. Yaşar Kemal Uğurlu kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Yaşar Kemal Uğurlu renk körü mü? İşte detaylar…

Yaşar Kemal Uğurlu renk körü mü? TFF hakemlerinden Yaşar Kemal Uğurlu kimdir?
02 Haziran 2022 - 17:09
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’nun tanınan hakemlerinden biri olan Yaşar Kemal Uğurlu, renk körü olduğuna dair iddialarla gündeme geldi. İddiaların üzerine TFF’den Uğurlu ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada Yaşar Kemal Uğurlu hakkında ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu vurgulandı.

Süper Lig’in tecrübeli hakemlerinden biri olan Yaşar Kemal Uğurlu hakkında bu iddiaların ortaya çıkmasının ardından birçok kişi de Uğurlu’nun biyografisini araştırmaya başladı. Peki, TFF hakemlerinden Yaşar Kemal Uğurlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

TFF’DEN AÇIKLAMA

TFF'nin internet sitesinden yayımlanan açıklamada, "Kamuoyunda son günlerde FIFA kokartlı hakemimiz Yaşar Kemal Uğurlu'nun renkleri ayırt edemediğine ve bunun hakemlik yapmasına engel teşkil ettiğine dair son derece asılsız iddialar ortaya atılmıştır." denilerek, şu ifadelere yer verildi, "Uluslararası bir kariyere sahip olan hakemimizin, Acıbadem Hastanesinde ülkemizin değerli hekimlerince 31 Mayıs 2022 tarihinde yapılan göz muayenesi sonucunda sağlam bulunduğu ve renk hissinin doğal olduğu rapor edilmiştir. Oluşan bilgi kirliliğini önlemek ve yanlış değerlendirmelere son verilmesi amacıyla büyük bir hassasiyet gerektiren konuyu kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız."

Yaşar Kemal Uğurlu kimdir?

Yaşar Kemal Uğurlu, 1 Ocak 1981 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi İktisat bölümünü tamamlayan Uğurlu'nun hakemlik yapmaya başlamadan önce sigortacılık ile uğraştığı bilinmektedir.

Yaşar Kemal Uğurlu hakemlik başlangıcı olarak ilk adımını 2002 yılında Düzce’de hakemlik kursunda attı. Profesyonel olarak ilk kez 2004 yılında görev almaya başladı. Yaşar Kemal Uğurlu günümüze kadar maçlarda görev almaya devam etmektedir. Yaşar Kemal Uğurlu üst klasman ve Ankara bölgesi hakemidir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum