Reklam
Reklam
Reklam

Yahyalı'da 1. Elma ve Turizm Festivali gerçekleştirilecek

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde bu yılki düzenlenecek olan 1. Elma ve Turizm Festivali gerçekleştirilecek. Festival öncesi Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında festival hakkında bilgiler verdi.

Yahyalı'da 1. Elma ve Turizm Festivali gerçekleştirilecek
21 Eylül 2022 - 14:58
Kayseri’de turizme katkı sağlaması hedeflenene etkinlikler devam ediyor. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in başlattığı turizm atağı, Yahyalı’daki festival ile sürüyor.

Şehrin en büyük taşra ilçelerinden biri olan, aynı zamanda elması ve şelaleleri ile Türkiye çapında bilinen Yahyalı’da bu yıl ilk kez Elma ve Turizm Festivali düzenlenecek.

Festival öncesi yapılan hazırlıkları anlatmak ve Kayserili vatandaşları festivale davet etmek üzere bir basın toplantısı düzenlendi. Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Esat Öztürk ve Kaymakam Mehmet Kaya katılarak, festival hakkında bilgiler verdi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek önderliğinde Kayseri'de bir turizm atağı başladığını dile getiren Kaymakam Kaya, "Vali Bey'in turizm alanında yaptığı atağa biz de Yahyalı olarak destek vermeye gayret ediyoruz. Yüksekten akış debisiyle dünyanın en büyük ikinci şelalesi Kapuzbaşı Yahyalı'da. Şimdi de Yeşilköy Şelalesi'ni turizme kazandırmak için çalışmalara başladık. Kısa sürede yolunu yapıp düzenlemesini tamamlayacağız. Özellikle Kapuzbaşı Şelalesi'nin yolu hakkındaki yanlış algıyı yıkmak istiyoruz. O yol kötü bir yol değil. Şelaleye giden yoldaki rehabilitasyon çalışmaları devam ediyor. İyi olan yolumuzu daha da iyi hale getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Yahyalı Belediye Öztürk de Yahyalı'nın elmasını ve turizm potansiyelini tanıtmak için bu festivali düzenleme kararı aldıklarını söyledi. Türkiye genelinde üretilen elmanın yüzde 3,5'inin Yahyalı'da üretildiğini belirten Öztürk, "İlçemiz Türkiye'de elma üretimde 5'inci sırada. Bizim elmamızın farklı bir aroması var. Zaten Türkiye genelinde biliniyor. Biz şimdi turizm alanında da yatırım yapıp tanınırlığımızı artırmak istiyoruz. Eşsiz bir doğaya sahibiz. Şelalelerimiz dünya çapında bilinmekte. turizmi daha da çeşitli hale getirmek için gayret ediyoruz. Bunun ilk adımlarından biri de Zamantı Nehri'nde rafting oldu. Tabi doğa turizmi için de yeni kamp alanları oluşturmayı planlıyoruz. Tüm bunları duyurmak için de bir festival düzenledik ve bu festivale herkesin desteğini bekliyor, tüm vatandaşlarımızı ilçemize bekliyoruz." dedi.

23 Eylül Cuma günü başlayacak olan festival, saat 10.00'da başlayacak. Çeşitli etkinliklerin yer alacağı festivalde, Sanatçı Ahmet Şafak'ın yanı sıra Tuğba Çimencan sahne alacak.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum