WhatsApp çevrimiçi özelliğini kapatma nasıl yapılır?

En çok kullanıcı kitlesine sahip olan anlık mesajlaşma uygulama WhatsApp’ta çevrimiçi özelliği bazen başa bela olabiliyor. WhatsApp çevrimiçi özelliği nasıl kapatılır, Android IOS iPhone’da bu ayar nasıl yapılır? WhatsApp'ta çevrimdışı görünme nasıl yapılır? İşte detaylar…

WhatsApp çevrimiçi özelliğini kapatma nasıl yapılır?
01 Eylül 2022 - 11:12
WhatsApp gerek dünyada gerekse Türkiye’de en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması. Facebook ve Instagram gibi uygulamaların çatı şirketi olan Meta Inc. bünyesine geçtikten sonra kendisini sürekli yenileyen WhatsApp, gelişmeye de devam ediyor.

Zaman zaman farklı yeni özelliklerin eklendiği WhatsApp, son zamanlarda kurulduğu günden bu yana taşıdığı çevrimiçi görünme özelliği ile de araştırma konularından biri oldu. Birçok kullanıcı, WhatsApp’taki çevrimiçi özelliğini kapatmak istiyor.

Rehberinde bulunan kişilere ya da farklı bir sebepten diğer insanlara çevrimiçi olduğunda görünmek istemeyen WhatsApp kullanıcıları, bu özelliği nasıl kapatacağı konusunda internette yardım arıyor.

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki WhatsApp’ta çevrimiçi iken çevrimdışı görünmek maalesef mümkün değildir. Uygulamanın yazılımında böyle bir özellik yoktur. Ancak bazen hata sonucu ve internetin zayıf çekim gücünün olduğu yerde size yazmakta olan bir kişinin çevrimdışı olduğunu görebilirsiniz. Bu tamamen internetin o anki zayıflığından kaynaklanmakta ve kişinin çevrimiçi olduğu verisi, geç iletilmektedir.

Whatsapp’ta çevrimiçi iken çevrimdışı görünmek mümkün değildir. Bunun için geliştirilen bir uygulama ya da özellik sunulmamıştır. Bu noktada Whatsapp’a her girdiğinizde çevrimiçi olduğunuz doğrudan görünecektir.

Bunun dışında illa ki çevrim dışı görünmek istiyorsanız da iki seçenek sunulabilir; Mesaj gönderirken çevrim dışı görünebilirsiniz. Güvenilir olmasa da internet üzerinde yer alan APK ve Root yöntemlerini deneyebilirsiniz. Nitekim bunlar da cihazınıza çeşitli virüsler bulaşmasına neden olabilir. Yinelemek gerekirse de bu tarz yöntemlerin çok tavsiye edilmediğini ve kalıcı çözümler olmadığınız bilmelisiniz.

WhatsApp çevrimiçi olmadan yazmak Tamamen çevrimdışı görünmek mümkün olmasa da WhatsApp çevrimiçi olmadan yazmak mümkündür. Eğer gelen mesajlara cevap verirken çevrimiçi görünmek istemiyorsanız mesaj yanıtlarınızı bildirim çubuğu üzerinden verebilirsiniz. Gelen mesaj bildiriminde ‘’cevapla’’ seçeneğine tıklayıp çevrimiçi görünmeden yanıtınızı gönderebilirsiniz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum