Veteriner Hekim Özden'den "Bir kap su bir kap mama" çağrısı

Sokak hayvanlarının yiyecek ve su bulmalarının zorlaştığı sıcak yaz günleri için çağrıda bulunan Veteriner Hekim Özgür Tahir Özden, “Her evin, iş yerinin önüne bir kap mama ve bir kap su koyalım” dedi.

Veteriner Hekim Özden'den "Bir kap su bir kap mama" çağrısı
26 Temmuz 2023 - 11:52
Sıcak yaz günlerinde sokak hayvanları mama ve su bulmakta zorlanıyor. Veteriner Hekim Özgür Tahir Özden ise her iş yeri ve evin önünde bir kap mama ve su olması gerektiğine dikkat çekti. 

Ayrıca sokak hayvanları için konulan kaplara da zarar verildiğine değinen Hekim Özden, "Birçok hayvansever, yardımsever; parklara, bahçelere, evlerinin önüne hem mama hem su kabı koyarlar ancak bunlar her nedense dağıtılır, tekmelenir ki bunu yaptığımızda belki de bir canı hayatından edeceğiz. Ayrıca bu mamalar ıslanıyor, israf oluyor. Bu duruma dikkat etmezsek bizim için büyük bir külfet oluşturuyor. Bu yüzden mama ve su kaplarımıza dikkat ediyoruz, zarar vermenin aksine sayısını çoğaltıyoruz ve bu sıcak yaz günlerinde her evin, iş yerinin önüne bir kap mama ve bir kap su koyalım. Bunu ihmal etmeyelim lütfen. Bir de hayvan satın almayalım, sahiplenelim diyoruz” diye konuştu.

Kaynak: 1HA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum