Vali Çiçek, "Deprem sebebiyle taşınan okullar oldu, öğrencilerimizin hayatı her şeyden önemlidir"

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden Kayseri’deki yapıların da etkilenmiş olmasıyla 10 okulun taşınmasıyla ilgili, “Deprem performans analizinde 10 okulumuzun çürük seviyede olduğunu görmüştük ve bu bizi korkutmuştu. Çünkü bir tane yavrumuzun burnunun kanaması, bir tane öğretmenimizin burnunun kanaması bizi gerçekten çok yaralardı. O yüzden dört okulumuzu taşımıştık. Diğerlerini de taşımak için uğraştığımız bir zamandaydık. Öğrencilerimizin hayatı her şeyden önemlidir. Bazı yerleri pratik çözümlerle taşımak durumunda kaldık. Ama ne olur bize kızmasınlar. Çünkü eğer bir tehlike olmazsa hiçbirimiz o okulu taşımak istemeyiz” dedi.

Vali Çiçek, "Deprem sebebiyle taşınan okullar oldu, öğrencilerimizin hayatı her şeyden önemlidir"
03 Eylül 2023 - 21:19
KAYSERİ (1HA) – Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve Kayseri’nin de etkilendiği ‘asrın felaketi’nden sonra bazı okullarda çürük raporu verildiği ve bu yüzden okullarda taşıma yapıldığını söyledi. Vali Çiçek, bu duruma karşı velilerden tepki aldıklarını ancak öğrencilerinin can güvenliğinin daha önemli olduğunu vurguladı. Vali Çiçek, yaptığı açıklamada, “Eğitim öğretim yılımız yeni başlıyor. Büyük bir deprem yaşadık, depremde korkular yaşandı. 10 tane okulumuz ağır hasarlıydı ve bu okulları diğerlerine taşımak noktasında kararlıydık. Ancak ciddi bir tabii tepkiyle karşılaşıyoruz. Çünkü kolay değil. Öğrencilerinizi bir okula veriyorsunuz daha sonra burada ona göre ulaşım planlanıyor. Ona göre öğretmenler planlanıyor. Ancak daha sonra başka bir okula aldığınızda belli bir tepkiyle karşılaşıyorsunuz. Deprem öncesinde 10 tane okulu taşınmasını istemiştik. Çünkü deprem performans analizi yaptırmıştık. Deprem performans analizinde 10 okulumuzun çürük seviyede olduğunu görmüştük ve bu bizi korkutmuştu. Çünkü bir tane yavrumuzun burnunun kanaması, bir tane öğretmenimizin burnunun kanaması bizi gerçekten çok yaralardı. O yüzden dört okulumuzu taşımıştık. Diğerlerini de taşımak için uğraştığımız bir zamandaydık. Depremle karşılaştık. Çok şükür Kayseri'de bir can kaybı olmadı. Ancak bu okulları hemen taşımamız gerçeği önümüzde net bir şekilde duruyordu. O okullarımızı da taşıdık. Artı üstüne 7 tane okulumuzda daha ağır hasar meydana gelince, öğrencilerimizin hayatı her şeyden önemlidir, O okullarımızı da taşıdık. Bir de bunun üzerine Kahramanmaraş'tan ilimize 7 bin öğrenci geldi. Ancak şu an 3 bin 500 öğrenci burada eğitime devam ediyor. Dolayısıyla öğrenci sayımız da arttı. Ancak bunun yanında devletimiz gerçekten bu sene deprem hem bölgelerine hem de Kayseri'ye bir pozitif ayrımcılık yaptı. Ciddi bir ödenek gönderdi. Kocasinan Belediye Başkanımız çok zor olmasına rağmen arsa üretti. İki üç hayırsever ile yeni inşaatlara sözlerini aldı. Bazı yerleri pratik çözümlerle taşımak durumunda kaldık. Ama ne olur bize kızmasınlar. Çünkü eğer bir tehlike olmazsa hiçbirimiz o okulu taşımak istemeyiz. Şu an yapılan özellikle bu sene biraz depremin de etkisiyle arkadaşlarımız teyakkuzda oldular. Hem siyasilerimizin ilimize getirdiği yatırım miktarı bu sene çok daha fazla arttı. Onlarla beraber hem onarımlarımız hem tadilatlarımız hızla başladı birkaç tane okulumuzla ilgili acaba yetişecek mi yetişmeyecek mi diye endişeler vardı. Onların da geçik kabullerini yaptık. Onları da başlatacağız inşallah. Yüzde 90’ı yakalayan okullarımızda eğitime açacağız” diye konuştu.

‘KAYSERİ BAŞARI SIRALAMASINDA 8. SIRADA’

Kayseri’nin eğitim şehri olduğunun altını çizen Vali Çiçek, “Bu sene iyi bir eğitim yılı geçireceğimizi ümit ediyorum. Geçen sene, sevindirici bir şey söyleyeyim. Kayseri başarı sıralamasında ilk binde 93 öğrenci sokmuş bir şehir. Kayseri başarı sıralamasında çok yukarılarla yarışıyor. İnanın geçen sene birincilerimiz, ikincilerimiz Üniversite sınavında ikinci, üçüncü, ilk yüzde 16 tane öğrencimiz üniversite sınavlarında olması. Bizi çok mutlu etti. Şu an başarı sıralamasında sekizinci sıradayız. Bunlar yayınlanmadı ancak biz soktuğumuz öğrencilerin durumundan bunu analiz edebiliyoruz. Özellikle LGS sınavında 11 tane birincimiz var. Niçin Kayseri'yi tercih ettiniz? Sorusuna niçin buraya gelmek istediğiniz sorusuna ilk verilen cevaplardan birisi eğitim kalitesi Kayseri'de çok yüksek. Bu artık Türkiye'de biliniyor. O yüzden bu sene de bu başarı çıtasını daha da yükselteceğiz” şeklinde konuştu.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise, “Geçtiğimiz 3 yıla baktığımız zaman pandemi, depremden sonra çocuklarımız eğitimle buluşamadılar. Bu yıl için temennimiz inşallah güzel bir sezon olur, çocuklarımız daha güzel bir ortamda eğitimde olurlar” ifadelerini kullandı.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm de, “Bu eğitim-öğretim yılının veliler, öğrenciler için kazasız belasız başarılı bir şekilde geçmesini Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum