Türkiye'nin ilk başörtülü Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver kimdir, aslen nereli, kaç yaşında?

Hakimler Savcılar Kurulu’nun 022 yaz kararnamesinin yayınlanmasının ardından Tuba Ersöz Ünver, Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Türkiye’nin ilk başörtülü Cumhuriyet Başsavcısı olan Tuba Ersöz Ünver birçok kişi tarafından merak edilmeye başladı. Tuba Ersöz Ünver kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi?

Türkiye'nin ilk başörtülü Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver kimdir, aslen nereli, kaç yaşında?
20 Haziran 2022 - 09:09
Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun 2022 yılı yaz kararnamesi tamamlanarak yayımlandı. Kararname ile birlikte 33 ilin başsavcısı değişti, Gümüşhane Başsavcılığı'na da Tuba Ersöz Ünver atandı.

Türkiye'nin ilk başörtülü il Cumhuriyet Başsavcısı olan Tuba Ersöz Ünver, birçok kişi tarafından internette aranan isimlerden biri oldu. Tuba Ersöz Ünver hayatı ve biyografisi, kimdir, kaç yaşında, nereli?

TUBA ERSÖZ ÜNVER KİMDİR?

Tuba Ersöz Ünver, HSK 2020 Ana Kararnamesindeki değişiklikle Aydın Nazilli Savcılığı'ndan Konya Beyşehir Savcılığı'na getirildi. Ünver, 19 Haziran 2022'de yayımlanan yaz kararnamesiyle birlikte il başsavcılığına terfi etti.

Daha önce Beyşehir Başsavcısı olan Tuba Ersöz Ünver, HSK'nın kararnamesiyle Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirildi. Ünver, böylelikle il Cumhuriyet Başsavcısı olan ilk başörtülü kadın savcı olma unvanına sahip oldu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum