TRT Haber'de tepki çeken '19 Mayıs' hatası

TRT Haber'de milli bayramlar karıştırıldı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, arka fona “19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı” olarak yazıldı. TRT Haber'in bu hatası sosyal medyada büyük tepki çekti. TRT'den yapılan açıklamada grafiği yayınlayan personel hakkında idari soruşturma başlatıldığı açıklandı.

TRT Haber'de tepki çeken '19 Mayıs' hatası
19 Mayıs 2020 - 21:51
TRT Haber’de Oya Eren’in sunumu ile ekrana gelen “Dün Bugün” programında, milli bayramlar karıştırılarak arka fona “19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı” yazıldı.
Anons sonrası araya giren VTR’de yaptığı skandalı fark eden reji ekibi ise hemen durumu düzeltti.
TRT Haber'in bu hatasına sosyal medyada tepki yağıyor.
TRT'DEN AÇIKLAMA: PERSONEL HAKKINDA İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
TRT'den 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle hazırlanan programda arka fonda yer alan '19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı' görseline ilişkin açıklama geldi.
Hatalı grafiği ekrana yansıtan personel hakkında idari soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"TRT Haber kanalımızda yayınlanan bülten esnasında stüdyo görselinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yerine Cumhuriyet Bayramı ifadesi yer almıştır. Hatalı grafiğin ekrana yansımasına neden olan personel hakkında idari soruşturma başlatılmıştır. Özür diler, kamuoyuna saygı ile duyururuz" ifadeleri yer aldı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum