TRT bandrol ücreti ne kadar oldu, 2022 fiyatı ne kadar zamlandı?

Elektrik faturalarındaki TRT payı, geçtiğimiz aylarda kaldırılmıştı. Alınan bu kararın ardından bilgisayar, tablet ve cep telefonu fiyatlarındaki TRT bandrol ücretlerine zam geldi. 2022 TRT bandrol ücreti ne kadar zam geldi?

TRT bandrol ücreti ne kadar oldu, 2022 fiyatı ne kadar zamlandı?
26 Mayıs 2022 - 11:35
TRT’nin elektrik faturalarındaki gelir kalemlerinden biri olan TRT payı geçtiğimiz aylarda kaldırılmıştı. Bu kararın ardından kurum gelir kalemlerinden biri de kalkmış oldu. Yaşanan bu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin Resmi Gazete’de yayınlanması ile birlikte bandrol ücretlerinin zamlandığı görüldü.

Hayatımızın içerisinde geniş yer tutan teknoloji ürünlerinden cep telefonu, tablet, bilgisayar, akıllı kol saati gibi ürünlerin TRT bandrol oranları artırıldı. Televizyon, video kamera ve radyoların oranı ise sabit kaldı. Peki, TRT bandrol ücretleri ne kadar zamlandı, yine ücretleri ne kadar oldu?

YÜZDE 2 ARTIRILDI

Televizyon, video kameralar ve radyolarda yüzde 16 olan bu oran sabit bırakılırken, cep telefonlarında yüzde 10 olan oran yüzde 12'ye, akıllı kol saatlerinde yüzde 8 olan oran yüzde 14'e, bilgisayar ve tablette ise yüzde 2 olan oran yüzde 4'e çıkartıldı.

YÜZDE 8’DEN YÜZDE 14’E ÇIKARILDI

Diğer cihazlarda ise (Radyolu ve/veya TV’li ışıldak, radyolu kulaklık, radyolu fotoğraf makinesi, radyolu adım sayar, radyolu kalemler, radyo ve/veya TV’li banyo sistemleri, navigasyon cihazları, radyo ve/veya TV eklentili koşu bantları, radyo ve/veya TV eklentili buzdolapları, DVD-VCD player ve benzerleri, cep tipi MP3/MP4 çalar ve benzerleri, ev sinema sistemleri, taşıtlarda kullanılmaya mahsus navigasyonlu multimedya cihazları) yüzde 8 olan TRT bandrol payı yüzde 14'e çıkarıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum