Tohumluk Vakfı'nın yeni projesi hayata geçirildi

Tohumluk Vakfı’nın “Haydi Kızlar Spora, Kırsaldan Yeni Ufuklara” Projesi Yahyalı Mustafabeyli Hacı İzzet Kurmel Kız Yatılı Bölge Okulu’nda hayata geçirildi.

Tohumluk Vakfı'nın yeni projesi hayata geçirildi
22 Kasım 2022 - 20:35
Tohumluk Vakfı’nın tanıtılması ve “Haydi Kızlar Spora, Kırsaldan Yeni Ufuklara” Projesi için bağış toplanması amacıyla 19 Kasım Pazar günü Kayseri Tohumluk Vakfı Gönüllüleri tarafından bir kahvaltı düzenlendi. İzmir ve İstanbul Maratonlarında vakıf için bağış toplayan sporculara Kayserili bağışçılar da katıldı.

Toplam 155 kişinin katıldığı etkinlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Serra Menekay, vakfı tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. “Haydi Kızlar Spora, Kırsaldan Yeni Ufuklara” Projesi için hazırlanan video gösterisinin ardından, Pınar Ayhan “Tohumluk Marşı” eşliğinde sahneye çıktı. Tohumluk Marşı ilk kez bir topluluk önünde canlı seslendirildi ve videosu gösterime sunuldu. Pınar Ayhan, Atatürk ve Tohumluk Vakfı’nı konu alan bir konuşma ve küçük bir müzik dinletisi yaptı. Oldukça heyecanlı geçen etkinlik sonrası davetliler yönetim kurulu üyelerini tebrik etti.

21 Kasım 2022, Pazartesi günü kırsal kesimdeki kız öğrencileri spora teşvik etmek amacıyla başlatılan “Haydi Kızlar Spora, Kırsaldan Yeni Ufuklara” Projesi’nin bir ayağı olan yardım dağıtımı programı kapsamında;  Vakıf Başkanı Pınar Ayhan, Kayseri Temsilcisi Serra Menekay  ve Kayseri Gönüllüleri Mustafabeyli Hacı İzzet Kurmel Kız YBO’nu ziyaret etti. İlçe Kaymakamı Sayın Mehmet Kaya,  Yahyalı Belediye Başkanı Sayın Esat Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Sayın Musa Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı da okula gelerek yapılan törene katıldı.

Sabah programında gönüllüler, Paınar Ayhan ve Serra Menekay ile çocuklar toplantı salonunda buluştular. Serra Menekay ziyaret amacıyla ilgili olarak bir konuşma yaptı. Çocuklar için hazırlanan Pınar Ayhan tanıtım videolarının ardından, Proje ve Tohumluk Marşı videoları izlendi. Pınar Ayhan çocuklarla bir söyleşi gerçekleştirdi.



Okul yemekhanesinde öğrencilerle birlikte yemek yendi, öğrencilerle sohbet edildi. 
Programın öğleden sonraki kısmında protokol üyelerine Tohumluk Vakfı tanıtımı yapıldı. Projenin detayları anlatıldı. Okul toplantı salonunda bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından okulun tanıtım videosu ve Proje videosu izlendi. Protokol tek tek konuşma yaparak program ve yapılan spor yardımı için vakfa ve gönüllülere teşekkür etti. Yahyalı Belediye Başkanı Sayın Esat Öztürk; çocuklara yönelik yaptığı konuşmasında Türk halkının en önemli 3 özelliğinin kahramanlık, fedakarlık ve teşkilatçı olmak olduğunu söyleyerek vakfı ve gönüllülerimiz övdü. Okulda sergilenecek Tohumluk Vakfı’nın çevre konulu tiyatro oyunu için dekor ve kostüm masraflarının belediye tarafından sağlanacağı sözünü verdi. Proje çalışmalarına destek veren Dünya Şampiyonu Muay Thai Hocası Gülden Atille ile de telefonla bağlantısı kuran Belediye Başkanı, sakatlığı bedeniyle ameliyat olan sporcuya “geçmiş olsun” dileklerinin yanı sıra projeye verdiği destek nedeniyle de teşekkür etti.  İlçe Kaymakamı Sayın Mehmet Kaya ise sivil toplum kuruluşları ile devletin birlikte çalışmasının önemine vurgu yaptı.  Öğrencilere gönüllüleri, Pınar Ayhan ve Serra Menekay’ı örnek gösterdi. Eğitimin yanı sıra spor ve sanat faaliyetlerine katılmalarını öğütledi. Başkan Pınar Ayhan da protokole “çıktığımız güzel yolda önümüzdeki taşları kaldırdıkları” için teşekkür etti. Vakıf temsilcileri ile öğrencilerin sıcak kucaklaşmalarının ardından İlçe Kaymakamının daveti üzerine Yahyalı Kaymakamlığı’na geçildi.



Kaymakamlıkta vakfın diğer şehirlerdeki faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Kaymakam Bey de yaptıkları kooperatif çalışmalarından söz etti. Pınar Ayhan “Atatürk ve Kooperatifçilik” konusunda konuştu. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum