Ter kokusuna ne iyi gelir? Ter kokusuna kesin çözüm nedir?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte toplu taşımalarda ve ortak alanlarda bireylerin toksin atmasıyla oluşan kötü koku insanları rahatsız edebiliyor. Peki ter kokusu nasıl giderilir? Yaz aylarında ter kokusunu ne önler? Ter kokuyorum ne yapmalıyım? İşte ter kokusunu yok etmenin en doğal ve etkili yöntemleri…

Ter kokusuna ne iyi gelir? Ter kokusuna kesin çözüm nedir?
30 Mayıs 2022 - 19:05
Bilinenin aksine aslında terin kokusu yoktur. Vücudumuzun ürettiği bakterilerin kokusundan dolayı ter kokarız. Apokrin bezlerinin ürettiği ter ergenlik dönemine kadar etkisiz kalır. Ergenlik döneminden sonra aktifleşir ve bir sorun haline gelir. Deodorant ve diğer ürünlerin kullanımı bazen yetersiz kalabiliyor. İşte kolay malzemelerle en etkili ter kokusu giderici yöntemler...
  • SİRKE
Her yazımızda bahsettiğimiz en etkili ve en doğal iksirimiz Sirke. Koltuk altı kokularına karşı en etkili yöntemlerden birisidir. Sirke cildin ph dengesini düzenleyerek vücutta bakteri oluşumunu engeller. Yarım çay bardağı sirkeyi uygun bir kaba alalım. Üstüne yarım çay bardağı su ilave edelim. Pamuk yardımıyla koltuk altınıza uygulayın.
  • LİMON VE KARBONAT
Daha kolay ve maliyetsiz bir yöntem ise Limon ve Karbonat ikilisi
Duş öncesi 2 kaşık karbonat ve 1 limon suyunu karıştırın koltuk altınıza uygulayın. Kokunun ilk uygulamadan itibaren farkı göreceksiniz.
  • ÇAY AĞACI YAĞI
Anti bakteriyel özelliğe sahip olduğu için çay ağacı yağı koltuk altı kokuları için etkili yöntemlerden biridir. Duşa girmeden önce koltuk altınıza uygulayabilirsiniz.

Tüm bunlar dışında her gün veya iki güne bir duşa girmek vücut pH dengesini düzenler ve ter kokusunu engeller. Gün içinde yediğimiz baharatlı yiyecekler de ter kokmasına neden olabilir. Doğal yöntemlere rağmen geçmeyen bir ter kokunuz varsa terleme botoksu ve terleme tedavisi de kesin çözüm sunacaktır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum