Reklam
Reklam
Reklam

Tehlikeli ırk besleyen kişilere 513 bin lira ceza kesildi

Kayseri’de ocak ayından bu yana tehlikeli ırk besleme yönetmeliğine aykırı davranan kişilere toplam 513 bin lira para cezası uygulandı.

Tehlikeli ırk besleyen kişilere 513 bin lira ceza kesildi
05 Ağustos 2022 - 10:46
5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünce 2022 yılı Ocak ayından bugüne kadar 513 bin lira idari para cezası uygulandığı açıklandı. Sahiplenilen hayvanın bakımını ihmal etme, kimliklendirme ve kayıt yaptırmadan tehlikeli ırk köpek cinslerini besleme, trafikte hayvana çarpıp kaçma suçlarını  kapsayan cezalar Kayseri il sınırları dâhilinde uygulandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, vatandaşların, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda belirtilen "tehlike arz eden hayvanları ve tüm bu ırkların melezlerini üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak, takas etmek, sergilemek ve hediye etmek” maddesine dikkat etmesi benzer cezalara maruz kalmamak açısından önemli olduğu vurgulandı.

Ayrıca sürücülerin trafikte seyir halindeyken sahipsiz bir hayvana çarpması halinde, yaralı hayvanı hızlıca veteriner hekime ya da ilgili bir tedavi ünitesine götürmesi gerektiği anımsatılarak hem hayvan sağlığı hem sürücülerin idari para cezası almaması açısından gerekli olduğu belirtildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum