Talas, bayrama hazır

Talas Belediyesi, Kurban Bayramı'na az bir süre kala ilçede bayramın huzur ve rahatlık içinde geçmesi için gerekli çalışmalarını tamamladı. Talas Belediyesi, bayram öncesi hazırlıklarını hızlandırarak ilçe genelinde camiler, mezarlıklar ve genel temizlik ve çevre düzenlemesi konularında önlemler aldı.

Talas, bayrama hazır
23 Haziran 2023 - 13:50
Öncelikli olarak camilerde kapsamlı bir çalışma gerçekleştirildi. Bu çalışmalar kapsamında camiler genel temizliğin yanı sıra virüslere karşı ilaçlandı, halılar yıkanıp, kitaplık ve mihraplardan diğer alanlara kadar detaylı bir şekilde temizlik yapıldı. Ayrıca bayram namazına hazırlanan camilere güzel kokular sıkıldı.

Mezarlıklarda da kuruyan otlar kesilip yerlerdeki dallar toplandı ve mezarlık içinde genel bakım çalışmaları tamamlandı. Böylece mezarlıklar bayram ziyaretine hazır hale getirildi.

İlçe genelinde süpürme, yıkama araçları ve personel kullanılarak detaylı temizlik çalışmaları yapıldı. Cadde ve sokaklar özel temizlik malzemeleriyle yıkanırken, kaldırımlar ve yabani otların yoğun olduğu bölgeler ilaçlanarak temizlendi. Kurumuş otlar, kuru ağaç dalları ve hafriyatlar da taşınarak görüntü kirliliği ortadan kaldırıldı. Ayrıca basınçlı yıkama ve mini yol süpürme aracıyla dar ve küçük alanlar yanı sıra yol üzerindeki girintili bölgeler de özenli bir şekilde temizlendi.

Zabıta ekipleri de vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için vardiya düzeninde çalışmalarını sürdürdü. Talaslı vatandaşlar, ihtiyaç halinde istek ve şikayetlerini bildirmek için 0352 437 00 55 numaralı telefonu kullanabilirler.

Kurban kesim alanları da belirlendi ve her bir alan veteriner hekimin bulunduğu yerler olarak belirlendi. Mevlana Mahallesi Salı Pazarı, Yenidoğan Mahallesi Perşembe Pazarı, Cemil Baba Mezarlığı arkası Sosyete Pazarı ve Reşadiye Kurban Kesim Yeri, vatandaşların kurbanlarını kesebilecekleri yerler olarak belirlendi. Diğer bölgelerde kurban kesimine izin verilmeyecek.

Arife günü Salı Pazarı ve Sosyete Pazarı'nda pazar kurulacağı için bu iki alan saat 20.00'den sonra kullanılabilecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum