SP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arıkan'dan Milletvekili Ersoy'a yanıt

Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un eleştirilerine “Polemik siyaseti bu şehre hiçbir şey kazandırmaz. Bu şehre uzun zamandır niçin hızlı tren gelmedi, niçin otoban yaptırılmadı, Baki Bey ile bunları konuşalım. Kayseri’deki icra dosyalarının sayısı 500 bini buldu, Kayseri’de her üç kişiden birisi icralık olmuş durumda, İl başkanlığı yaptığımız dönemde Kayseri’de bir aile mahkemesi varken şu anda 12-13’ü bulmuş durumda, bunları konuşalım. Polemiklerle şehrimize bir şeyler kazandıramayız. 10 milletvekili olarak Kayserimizi bir milli takım gibi düşüneceğiz ve Kayserimizi daha yaşanabilir bir hale getirmenin yollarını arayacağız” şeklinde yanıt verdi.

SP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arıkan'dan Milletvekili Ersoy'a yanıt
15 Mart 2024 - 23:54
KAYSERİ (1HA)- Saadet Partisi Kayseri Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un MHP Yeşilhisar İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen iftar programında kendisine yöneltmiş olduğu eleştiri ve sorulara yanıt verdi.

‘POLEMİK SİYASETİ HİÇBİR ŞEY KAZANDIRMAZ’

Kayserili vatandaşların 14 Mayıs Genel Seçimleri’nde 10 milletvekilini polemik siyaseti için değil, Kayseri’nin sorunlarına çözüm üretebilmeleri adına seçtiğini söyleyen Arıkan, “Şehrimizin böyle bir konuyla meşgul edilmesinden dolayı üzüntülüyüm, ‘Yiter Gaari!’ söyleminde Saadet Partisi’yle alakalı hiçbir durum yoktur. Toplumumuzun isyanını, tepkisini yetkililere ve geniş kitlelere duyurabilmek adına böyle bir çalışma içerisine girdik. ‘Yiter Gaari!’ diyen kesimin içerisinde Milliyetçi Hareket Partili hemşehrilerimiz de var, polemik siyaseti bu şehre bir şey kazandırmaz” dedi.

Milletvekillerinin bir milli takım edasında sırt sırta vererek birlikte çalışması gerektiğini ifade eden Arıkan, “bu şehre uzun yıllardır hızlı tren neden gelmedi? Bu şehre niçin otoban gelmiyor? Otoban kullanabilmek için 150 bin nüfuslu Kırşehir’e gitmek gerekiyor, bunları dillendirelim. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Uraloğlu, hızlı trenin 2028’de hazır olması için planlama yapıldığını ifade ederken sayın Ersoy’un ekibi seçime 10 gün kala her yerde hızlı trenin 2026’da geleceğine dair açıklamalar yapıyorlar. Sayın bakanımız mı yoksa Cumhur İttifakı yetkilileri mi eksik söylüyor? Baki Bey ile bunu konuşalım, hızlı treni getirmenin yollarını arayalım. Kuzey Çevreyolu’nu yaptık ancak Güney Çevreyolumuz eksik, bunu konuşalım. Kayseri’deki icra dosyalarının sayısı 500 bini buldu, Kayseri’de her üç kişiden birisi icralık olmuş durumda, Baki Bey ile bunu konuşalım. İl başkanlığı yaptığımız dönemde Kayseri’de bir aile mahkemesi varken şu anda 12-13’ü bulmuş durumda, bunu konuşalım. Belediye başkan adaylığımız açıklanmadan 10 gün önce TBMM’ye ‘İsveç’in NATO’ya alınması’ hususunda bir önerge geldi. PKK’nın en büyük destekçisi olan İsveç’in NATO’ya alınması hususunda ‘ret’ oyu veren tek Kayseri milletvekiliydim. Doğu Türkistan’daki insanlarımız katlediliyorlar dediğimizde iktidarın 7 milletvekili de istisnasız bir şekilde ‘ret’ oyu verdiler. Kim daha milliyetçi? Gazze ve Filistin hususunda defalarca mecliste girişimde bulunduk, bütün girişimlerimiz AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Polemiklerle şehrimize bir şeyler kazandıramayız. 10 milletvekili olarak Kayserimizi bir milli takım gibi düşüneceğiz ve Kayserimizi daha yaşanabilir bir hale getirmenin yollarını arayacağız” şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum