Reklam
Reklam
Reklam

Son Dakika! Tüm ligler ertelendi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, tüm ligleri erteleme kararı aldıklarını duyurdu. Bakan Kasapoğlu açıklamasında, “Hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamının salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında ertelenmesine karar verilmiştir" dedi. Peki, futbol, voleybol, basketbol, hentbol ligleri ne zaman başlayacak? Kaç gün ertelendi? İşte detaylar…

Son Dakika! Tüm ligler ertelendi
19 Mart 2020 - 17:31
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun Ankara'da TFF, TBF ve TVF Başkanları ile bir araya geldi. Yapılan toplantısı sonrasında bir basın açıklaması yapan Bakan Kasapoğlu, tüm liglerin ertelendiğini duyurdu. Bakan Kasapoğlu’nun açıklamasının ardından liglerin ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Ligler ne zaman başlayacak? Ligler kaç gün ertelendi? İşte detaylar…
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı'nın yanı sıra Kulüpler Birliği Başkanı ile Ankara'da bir toplantı gerçekleştirdi.
Bakan Kasapoğlu, üç önemli federasyon başkanından, kulüplerin tavırlarının ne yönde olduğunu dinledi. Bakan Kasapoğlu, erteleme kararı çıkması halinde bu süreçte nasıl bir yol izleyeceklerini federasyon başkanlarına sordu. Bakan, hiçbir federasyonun somut bir takvimi olmadığını öğrenince başkanlara tepki gösterdi.
Kasapoğlu açıkladı: Liglerin ertelenmesine karar verilmiştir
Kasapoğlu toplantının bitiminde yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirilen Koronavirüs Değerlendirme Toplantısı’nda ve akabinde yapılan görüşmeler neticesinde; hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamının salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında ertelenmesine karar verilmiştir" dedi.
Bakan Kasapoğlu, toplantıda federasyon başkanlarına sorular yöneltti
Toplantıda zaman zaman tansiyon yükselirken, Bakan Kasapoğlu, Federasyon Başkanları'na "Hazırlıklarınızı yaptınız mı?" diyerek şu soruları iletti
- 4 Branşta liglerin tatil edilmesi bir karar fakat federasyonlar bu kararın ardından gelecek süreç için alternatifli planlama yapmış olmalı bu alternatifler nelerdir?
1-Ligleri tatil ettikten sonra alternatifli yeniden başlama tarihleri, müsabaka takvimleri, olası ligden düşme, şampiyonluk için play-off sistemi ve bu sistemin kriterleri nelerdir?
2-Lige verilen arada futbolcular hangi süreçte antrenmanlara başlayacaklar? Sporcular antrenmanlara başladıktan sonra kulüpler antrenman sırasında sporcuların enfekte olmamamsı için ne tip bir hazırlık yaptılar?
3-Liglerin tatil edilmesi dışında salgın yaz aylarına uzarsa ligleri nasıl tescil etmeyi düşünüyorlar alternatifli olarak?
4-Liglerin tatil olmasından sonra yurt dışına ailelerinin yanına gitmek isteyen sporcuların tekrar Türkiye’ye dönmesi nasıl olacak her sporcu ve yanındakilerin 14 gün gözlem süreci nasıl işleyecek?
5-Salgının yaz aylarına uzaması varsayımına göre bir sonraki sezon takvimi alternatifli hazır mı?
6-TVF ve TBF yukarıdaki sorular dışında Tokyo 2020 sürecine bu ortamda sporcularını nasıl hazırlayacak sportif ve sağlık planlanlamaları ve iş takvimleri nelerdir?
İşte Kasapoğlu'nun toplantı sonrası yaptığı açıklamalar:
Kasapoğlu, "Corona virüs ile mücadele ciddi bir şekilde devam ediyor. Ülke olarak tüm gelişmeleri anbean takip ediyoruz. Gerekli tedbirleri alıyoruz. Bilim Kurulu önemli bir rehber. Hastanedeki yayılımı, olası senaryoları takip eden bir süreç var. Devletimizin tüm kurumları tüm önlemleri koordineli ve hızlı hayata geçirdi. İnşallah bu salgının milletimizle el ele vererek üstesinden geleceğiz. 14 günlük karantina süreci çok önemli. Tedbirlere harfiyen uyulması önemli. Tüm tedbirlerden taviz vermemek çok önemli. Yurtlarımızı karantina bölgesi olarak kullanıyoruz. Bu süreci büyük fedakarlıkla yürüten sağlık çalışanlarımıza teşekkür etmek istiyoruz. Federasyon başkanları ve yöneticilerimiz burada. Kendilerine teşekkürü borç biliyorum.
Corona virüs salgınının en çok etkilediği alan spor. Müsabakalar ya durdurulmuş ya ertelenmiş durumda. UEFA, Avrupa Şampiyonası'na 1 yıl erteledi. İstanbul'da büyük gayretle hazırlandığımız Şampiyonlar Ligi müsabakası var. Bu da ileri bir tarihte gerçekleşecek. Tüm kurumlarımızla irtibat halindeyiz. Son 18 yılda sporda geldiğimiz mesafe hepimizin malumu. Bu süreci derlenip toparlanma anlamında pozitif bir duruma dönüştürmek istiyoruz.  
Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirilen Koronavirüs Değerlendirme Toplantısı’nda ve akabinde yapılan görüşmeler neticesinde; hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamının salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında ertelenmesine karar verilmiştir."
TFF Başkanı Özdemir: Hedefimiz liglerimizin en kısa zamanda başlaması
TFF Başkanı Nihat Özdemir ise yaptığı açıklamada "Ligleri erteliyoruz. Yapacağımız çalışmalar sonucunda tarih belli olacaktır. Çalışma grubu oluşturup bundan sonraki yol haritasını belirleyeceğiz. Hedefimiz liglerimizin en kısa zamanda başlaması. Seyircili, taraftarlı olarak oynatmayı planlıyoruz" dedi.  
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum