Söke Ticaret Odası yeni hizmet binası için harekete geçti

Yapılan seçimlerde göreve seçilen Söke Ticaret Odası Meclisi, Söke yerel basını ile bir araya geldi. Ticaret Odası Konferans salonunda yapılan toplantıya yönetim Kurulu Başkanı Metin Sakalar ve Meclis Başkanı Veysel Kara ve yeni seçilen meclis üyelerin tamamı katıldı.

Söke Ticaret Odası yeni hizmet binası için harekete geçti
06 Aralık 2022 - 12:08
Yeni dönem için seçilen Ticaret Odası Meclisi üyelerinin tanıtımının ardından değerlendirmelerde bulunan yeni başkan Metin Sakalar, oda olarak yeni dönem hedeflerinden söz etti. Seçimlerin geride kaldığını söyleyen Sakalar, ”Seçim öncesi sarı-beyaz liste olarak demokratik bir seçim yarışına girdik. Küslük, kırgınlık asla yok. Yeni Söke Ticaret Odası Meclisi olarak hepimiz bu kentin önemli STK’larından biri olarak, birlikte hareket ederek hizmet üretmek arzusundayız” dedi.

ÖNCELİKLİ HEDEF YENİ HİZMET BİNASI

Öncelikli hedeflerinden birinin Söke'ye yakışır yeni bir ticaret odası hizmet binası olduğunu söyleyen Sakalar, ”Mevcut binamız çarşının içinde, araç giriş çıkışı ve oto parkı ciddi sorun. Oto park sorunu olmayan, içerisinde konferans salonu ve sosyal tesisi ve olursa butik bir oteli de olan yeni bir ticaret odası hizmet binasını planlıyoruz. Binamızın yapımında destek konusunda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan destek sözü de aldık” diye konuştu
Geçtiğimiz günlerde tüm meclis ve komite üyelerinin de katılımları ile Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) yapılan ziyaretle ilgili olarak da bilgi veren Sakalar, üyelerinin kredi taleplerinde yaşanılan bürokrasi sorunu ve yapılmasını istedikleri düzenlemeleri de TOBB ziyaretinde dile getirdiklerini sözlerine ekledi.

TİCARET ODASININ LOGOSU DEĞİŞİYOR

Söke Ticaret Odasının logosunda bulunan Didim Apollon Tapınağı resmin değiştirilmesi kararlaştırılırken, yeni logoda Priene Athena Tapınağı'nın yer alacağı açıklandı. Ayrıca UNESCO Dünya Geçici Miras Listesinde yer alan Söke Güllübahçe mahallesindeki Priene Antik kentinin, dünya kalıcı miras listesinde yer alması için Söke Ticaret Odasınca başlatılan çalışmaların hızlandırılacağı ve bu konuda Aydın Adnan Menderes Üniversitesinden destek alınacağı öğrenildi.

Sakalar, Priene Antik Kentinin Söke için taşıdığı öneme dikkat çekerek, bazı meclis toplantılarını Priene Antik Kenti Meclisinde yapmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.
Ticaret Odası Meclis Başkanı Veysel Kara da toplantıda yönetilen soruları yanıtlarken, geçtiğimiz dönem yaşanılan pandemi sürecinden olumsuz olarak etkilenildiğini dile getirdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum