Sivrisinek kovucu bitkiler

Yaz ayları geldi ve insanların en büyük korkularından sivrisinekler yeniden etrafta dolaşmaya başladı. Bu duruma çare arayanlar ise soluğu adeta internet ortamında arıyor. Bazen sivrisinek kovucu ilaçların işe yaramaması üzerine bu özelliğe sahip bitkiler araştırılıyor. Biz de sizler için sivrisinek kovucu bitkiler hangileri sorusuna yanıt verdik.

Sivrisinek kovucu bitkiler
18 Haziran 2022 - 13:04
Bazı bitkiler bahçelerinizde süs parçası olmaktan fazlasını yapabilir. Örneğin, sivrisinekleri uzaklaştırabilecek özelliklere sahiptirler. Herkes sivrisineklerin ne kadar sinir bozucu olduğunu bilir ve onları uzak tutmanız için çevre dostu bir tüyomuz var.

Bu bitkileri bir kovucu olarak kullanın ve akşam yemeğinizin tadını çıkarırken balkonunuzda rahatlayın. Aşağıda, çok az yardımla yetiştirebileceğiniz En İyi 10 Sivrisinek Kovucu Bitki listelenmiştir.

Listedeki bitkilerin bazıları mevsimlik, bazıları çok yıllık, bulunduğunuz yerin iklim koşullarına uygun olanları seçtiğinizden emin olun.

SARI KADİFE ÇİÇEĞİ



Büyümesi kolay bir çiçektir. Sivrisinekleri caydıran bir koku yayarlar. Bu bitkiler, sebze bahçelerine dikilmek veya bordür süsleme çiçeği olarak dikilmek için harika bir seçimdir.

CİTRONELLA



Citronella'nın yapraklarındaki yağ, sivrisinek kovucu özelliklere sahiptir. Bu bitkiler 150 kadar büyüyebilir. Bu nedenle, uygun boşluk gereklidir. Yağı bu bitkinin yapraklarını ezerek elde edebilirsiniz.

CİTRONELLA ODOMOS



Citronella Odomos'un yaprakları, sivrisinek kovucu gibi çalışan belirgin bir koku yayar. Bu sivrisinek kovucu bitkiler her türlü hava koşulunda gelişebilir. Bu da onları yıl boyunca sivrisineklerin dikkatini dağıtmak için çok uygun hale getirir.

NEPETA



Catmint, Catnip veya Nepeta çekici, düşük büyüyen, höyüklü bir bitkidir. Uçucu yağ olan gri-yeşil yaprakları ve nepetalaktonu vardır. Bu ona belirgin bir koku verir ve onu en etkili sivrisinek kovucu bitkilerden biri yapar.

Bu bitkinin birçok tıbbi kullanımı olduğu bilinmektedir. Sakinleştirici ve iştah açıcı olarak kullanıldığı bilinmektedir.

BİBERİYE



Biberiye bitkilerinin yemeklerde kullanıldığını çoğumuz görmüşüzdür. Ancak bu aromatik bitkilerin faydaları mutfak tezgahının sınırlarını aşmaktadır. Ayrıca mükemmel bir sivrisinek kovucu görevi görürler.

Bir dahaki sefere bir bahçeye veya balkona çıktığınızda, sivrisinekleri ve böcekleri uzaklaştırmak için birkaç dal biberiye atın.

FESLEĞEN



Tulsi veya fesleğen, aynı zamanda bir böcek kovucu olan ve içeride ve dışarıda çok az çabayla büyüyen başka bir mutfak bitkisidir. Bu, aroması sinekleri ve sivrisinekleri uzak tutan aromatik bir bitkidir.

NANE



Mutfakların vazgeçilmezlerinden olan nane, aynı zamanda cilde de sürülebilir. Böcek kovucu sprey yapmak için birkaç sıvı kullanarak da bir karışım yapabilirsiniz. İçeceğinize bir miktar tazelik katmaktan böcek ısırıklarını yatıştırmaya kadar, sivrisinekleri kovmaya yardımcı olan çok faydalı bir bitkidir. Sivrisinekleri, sinekleri ve diğer böcekleri uzak tutmak için en çok pazarlanan bitkilerden biridir. Bu sivrisinek kovucu bitkinin aroması böcekleri uzak tutmaya yardımcı olur. Bu bitkilerden yapılan ev yapımı spreyler, etkili bir böcek ve sivrisinek kovucu oluşturur.

SARDUNYA



Limon kokulu Sardunya, sivrisinek ısırıkları konusunda endişelenmenize gerek kalmadan güzel sabahların ve akşamların keyfini çıkarmanızı sağlar. Narenciye kokuları sivrisinekleri ve böcekleri doğal olarak uzaklaştırır. Bu sivrisinek kovucu bitkiden elde edilen uçucu yağların, anksiyete ve depresyon gibi sağlık sorunlarında da işe yaradığı kanıtlanmıştır. Sardunya ayrıca antibakteriyel ve antienflamatuar özelliklere sahiptir.

LÜTUF OTU



Ruta Graveolens veya Satap olarak da bilinen Lütuf Otu, eski zamanlardan beri kötülükleri savuşturmak ve din ritüellerinde mensupların başlarına kutsama serpmek için kullanılmıştır. Bitkinin yaprakları kurutularak küçük torbalara konularak böceğin daha çok olduğu yerlerde saklanabilir. Keskin kokulu, faydalı bir böcek, sivrisinek ve güve kovucu bitkidir. Bitkinin, tüm Akdeniz'de ağrı, dermatit ve diğer iltihaplı hastalıkları tedavi ettiği bilinmektedir. Bahçenizde bulunması gereken harika bir bitkidir.

NARENCİYE



Karvakrol, timol ve a-terpinen gibi aktif maddeler, onu bahçenizi süsleyebilecek en etkili sivrisinek kovucu bitkilerden biri yapar. Bu ot sindirime ve adet görmeye yardımcı olan çok iyi bir ilaç olduğu için mutfakta da kullanılır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum