Şehirlerarası yolcu sayısı azaldı

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla ve okulların kapanmasıyla vatandaşlar da seyahat hazırlıkları yapmaya başladı. Kayseri Otogar’da bilet satış yetkilisi Sami Karakuş, artan yakıt fiyatları sebebiyle müşterilerin azaldığını ifade etti.

Şehirlerarası yolcu sayısı azaldı
19 Haziran 2022 - 13:54
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla seyahat planı yapan vatandaşlar ve okulların kapanacak olmasıyla birlikte memleketine dönecek öğrenciler hazırlık yapmaya başladı. Kayseri Otogar’da bilet satış yetkilisi Sami Karakuş ise bilet fiyatlarının yakıt sebebiyle arttığını ve bu sebepten müşterilerde azalma olduğunu söyledi.



‘ESKİDEN BAYRAMA 15 GÜN LİSTELERİMİZ DOLARDI’

Önceki senelerde Kurban Bayramı’na az bir süre kala bilet listelerinin dolduğunu ancak şu anda işlerin durgun olduğunu dile getiren Karakuş, “Vatandaş şu an yolculuk yapamıyor. Eskiden Kurban Bayramı’na 15 gün kala araçlarımız dolardı. Şu anda doluluk oranımız öncekilere göre çok az, akaryakıta her gün zam geliyor ve Motorin 30 lirayı geçti. Personellere de ayrı masraf ödeniyor. Bir otobüste 4 tane personel çalıştırmak mecburiyetindesin o da ağır geliyor. Geçen seneye göre fiyatlar yüzde 300 arttı. Geçen sene Ankara 60 liraydı şu an 200 lira, İstanbul da 100 liraydı şu an 400 lira oldu. Bayram yaklaştıkça yine satış olur ama önceki gibi olmaz. Bayramda ilave servis kaldırıyorduk şu anda o yok. Eskiden bayrama 15 gün kala listelerimiz dolardı, eksiğimiz olmazdı. Arabalarımız dolardı. Şimdi ana servislerimiz bile dolmadı. Okullar kapandı ve yoğunluk bekliyorduk ama olmadı. Öğrenciler de haliyle gidemiyor. İzmir 400 lira, İstanbul 400 lira, Antalya 360 lira, Ankara 200 lira şeklinde fiyatlarımız arttı. En uzun mesafe 500 lira en kısa mesafe 100 liradır. Sektörün önü kapanıyor mazot arttıkça işlerimiz düşüyor” diye konuştu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum