Reklam
Reklam
Reklam

Sanica Isı (SNICA) halka arz sonuçları, borsada ne zaman işlem görecek?

Sermaye Piyasası Kurulu’nun 11 Kasım tarihinde halka arzına onay verdiği şirketlerden Sanica Isı’nın talep toplama işlemleri tamamlandı. Sanica Isı halka arz sonuçları açıklandı mı? Sanica borsada ne zaman işlem görecek, kaç lot verdi?

Sanica Isı (SNICA) halka arz sonuçları, borsada ne zaman işlem görecek?
19 Kasım 2022 - 10:32
SPK, 11 Kasım 2022 Cuma günü haftalık bülteni yayınladı. Yayınlanan bültende iki şirketin halka arzına onay çıktı. Bu şirketlerden biri de Sanica Isı olmuştu. SPK’dan onay alan şirket, daha sonra talep toplama tarihlerini ve tahsisat oranlarını kamuoyu ile paylaşmıştı.

15-16-17-18 Kasım tarihlerinde 4 iş günü boyunca talep toplayan şirket bu işlemi tamamladı. Toplam 40.000.000 TL nominal değerli payı halka arza konu eden şirket, dağıtımda oransal dağıtım yönteminin kullanılacağını açıklamıştı. Sanica’nın halka arza konu edilen 40 milyon TL nominal değerli payında hisse başı fiyat ise 20,03 TL olarak kamuoyuna duyurulmuştu.

Şirketin talep toplama işlemlerinin tamamlanmasının ardından halka arz sonuçları da yatırımcılar tarafından merak edilmeye başladı.

SNICA işlem kodu ile halka arz olan şirketin, halka arz sonuçları ise henüz açıklanmadı.

SANİCA ISI HALKA ARZ SONUÇLARI
 

Geçtiğimiz hafta talep toplama işlemlerini gerçekleştiren Sanica Isı’nın halka arz sonuçları açıklandı. Şirketten yapılan açıklamaya göre; halka arza toplam 166.700 yatırımcı katıldı ve halka arz edilen payların tamamı satıldı.

Sanica Isı’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğindeki konsorsiyum aracılığı ile Sanica Isı Sanayi A.Ş. ("Sanica Isı") paylarının halka arzında 15-16-17-18 Kasım 2022 tarihlerindeki talep toplama işlemleri tamamlanmış ve satışa sunulan 40.000.000 TL nominal değerli payların yatırımcılara dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Bu çerçevede, Sanica Isı paylarının halka arzında yurt içi bireysel yatırımcı kategorisinde tahsisatın 13,7 katı, yurt içi kurumsal yatırımcı kategorisinde tahsisatın 9,3 katı, yurt dışı kurumsal yatırımcı kategorisinde ise tahsisatın 3,4 katı olmak üzere toplam halka arz büyüklüğünün 10,9 katı talep toplanmıştır.

Sanica Isı'nın 801.200.000 TL halka arz büyüklüğüne sahip ve 40.000.000 TL nominal değerli paylarının halka arzında 166.571 adet yurt içi bireysel yatırımcıya, 121 adet yurt içi kurumsal yatırımcıya ve 8 adet yurt dışı kurumsal yatırımcıya olmak üzere toplamda 166.700 yatırımcıya dağıtım gerçekleştirilmiştir.

Dağıtıma esas tahsisat oranları ise yurt içi bireysel yatırımcılar için %50, yurt içi kurumsal yatırımcılar için %40 ve yurt dışı kurumsal yatırımcılar için ise %10 olarak gerçekleşmiştir. Halka arz ilişkin dağıtım tutarları ve talebi karşılanan başvuru sayısı, yatırımcı grubu bazında ekte yer almaktadır.“

Sanica Isı’nın işlem tarihi 24 Kasım olarak duyuruldu.


Sanica Isı ile birlikte diğer halka arzlardan anlık haber almak için Google Play’de yer alan Halka Arz uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz. Halka arz olan şirketlerin haberleri uygulamamızda anlık olarak yer almaktadır. Uygulamayı BURAYA tıklayarak indirmeniz mümkün.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum