Salda Gölü nerede, son hali nasıl 2022, Salda Gölü'ne ne zaman gidilir?

Türkiye’nin en güzel doğa harikası göllerinden biri olan Salda Gölü nerede, nasıl gidilir? Salda Gölü son hali nasıl? Salda Gölü'ne ne zaman gidilir, en güzel zamanı hangi dönem? İşte detaylar…

Salda Gölü nerede, son hali nasıl 2022, Salda Gölü'ne ne zaman gidilir?
24 Mayıs 2022 - 16:14
Geçtiğimiz yıllarda NASA’nın ‘ayakkabı bile girmemeli’ diyerek ne kadar önemli olduğunu vurguladığı Salda Gölü gündeme gelmeye devam ediyor. Adeta bir doğa harikası olan ve güzelliği ile gözleri kamaştıran Salda Gölü, birçok insan tarafından merakla araştırılıyor.

Özellikle geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde farklı konularla gündemden düşmeyen Salda Gölü, daha önce doğal görünümünü kaybetmiş ve adeta bataklığa benzemişti. Yaşanan bu gelişme ile birlikte, konu sosyal medyada da geniş yankı bulmuştu.

SALDA GÖLÜ NEREDE?


Salda Gölü, Burdur'un Yeşilova ilçesinin kuzey batısında, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta, ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyonal ovalarla çevrili hafif tuzlu tektonik bir göldür. Salda gölü Burdur'a 56 km, Denizli'ye 96 km, Antalya'ya 159 km mesafededir.

SALDA GÖLÜ’NE NE ZAMAN GİDİLİR?

Salda Gölü’nü görmek ve gezmek isteyen birçok kişi, bu doğa harikası göle gidilecek en doğru zamanın ne zaman olduğunu araştırıyor. Salda Gölü’ne giden insanlar, burasının bahar aylarında en güzel dönemi olduğunu vurguluyor.

SALDA GÖLÜ’NE NASIL GİDİLİR?

Salda Gölü, Burdur ilk merkezine 60 kilometre, Isparta merkeze 107 km, Denizli merkeze 100 km mesafede konumlanıyor. Hava yoluyla Salda Gölü'ne gitmek isteyenler, Isparta ve Denizli'de bulunan havaalanlarını kullanabilir. Ayrıca Antalya Havaalanı da kullanılacak bir alternatif olabilir.

Kara yolu ile ulaşımı tercih edecek vatandaşlar ise, Burdur’a bağlı Yeşilova ilçesinin merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunan bölgeye gitmek için Burdur, Antalya ve Denizli otogarlarından direkt otobüslerle gidebilir. Burdur üzerinden gitmek içinse Hacılar-Yeşilova güzergahı takip edilebilir. Genel olarak Yeşilova’ya giden araçlar tercih edilmelidir.

SALDA GÖLÜ'NÜN SON HALİ






FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum