Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu kararlarını açıkladı! Sokağa çıkma yasağı geldi mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında merakla beklenen kararları açıkladı. Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamalarının ardından hangi kararların alınacağı merak ediliyordu. Sokağa çıkma yasağı geldi mi? Sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? İşte Bilim Kurulu toplantısında alınan kararlar…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu kararlarını açıkladı! Sokağa çıkma yasağı geldi mi?
23 Mart 2020 - 19:48
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, merakla beklenen Bilim Kurulu toplantısında alınan kararları açıkladı. Koronavirüs salgınına karşı alınacak tedbirlerin neler olduğu kamuoyu tarafından merakla bekleniyordu. En çok merak edilen konulardan biri de sokağa çıkma yasağının alınıp alınmadığıydı. Bilim Kurul toplantısında hangi kararlar alındı? Sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? Sokağa çıkma yasağı gelecek mi? İşte detaylar ve Bilim Kurulu toplantısında alınan kararlar…
Bilim Kurulu kararlarını açıklayan Fahrettin Koca, atama bekleyen sağlık personeline müjde verdi ve 32 bin yeni personelin ilave edileceğini belirtti. Bakan Koca, Çin’den 50 bin test kitinin getirildiğini Perşembe günü de 300 bin kitin daha geleceğini açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli solunum cihazının da seri üretime başladığını vurguladı. Bakan Koca, koronavirüs hastalığına yakalananların içerisinde iyileşen vakaların olduğunu da belirtti. Sokağa çıkma yasağı hakkında alınan bir kararın olmadığını ama insanların sokağa çıkmamasında fayda olduğunu söyledi. Bakan Koca, Çin’de koronavirüs hastalarına uygulanan ilacın hastalığa iyi geldi iddialarına binaen ilgili ilacın da getirtildiğini sözlerine ekledi.
Çin’den getirilen ilacın, yoğun bakımda kalan hastalara uygulanmaya başlandığını söyleyen Bakan Koca, ilacın etkisi görüldüğü takdirde ayrıca açıklama yapılacağını vurguladı.
Bakan Koca, koronavirüse karşı alınan tedbirlere kendilerinin de uyduğunu ve vatandaşların da bu uygulamalara riayet etmesi gerektiğini söyledi.
Sokağa çıkma yasağında görüşlerini belirten Bakan Koca, bu konuda devletten bir adım beklemeden herkesin kendisini izole etmesi gerektiğini söyledi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum