Popescu'nun en değerli eşyası satışa çıkarıldı!

2000 yılında Galatasaray, Kopenhag Parken Stadyumu'nda Arsenal ile UEFA Kupası finalinde karşı karşıya geldi. Penaltılar sonucunda kupayı müzesine götüren sarı - kırmızılıların son penaltısını gole çeviren Popescu'nun dev finalden kalan en değerli eşyası satışa çıkarıldı.

Popescu'nun en değerli eşyası satışa çıkarıldı!
12 Şubat 2023 - 13:27
Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 şiddetlerinde gerçekleşen ve 10 ili etkileyen depremlerde zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyaları ve destekler sürüyor.

Spor kulüplerinin yanı sıra Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından sporcular depremzedeler için ellerinden geleni yapıyor. Birçok oyuncu değerli eşyalarını satışa çıkardı. Buralardan elde edilecek gelirleri ise depremzedeler için Türkiye'ye gönderiyorlar.

POPESCU TÜRKİYE'Yİ UNUTMADI

17 Mayıs 2000 tarihinde Türk futbol tarihinin en büyük başarılarından biri olan UEFA Kupası zferi yaşandı. Temscilcimiz Galatasaray finalde İngiliz devi Arsenal'i penaltı atışları sonucunda 4-1 mağlup ederek kupayı ülkemize getirmişti.

Bu finalin son penaltısını ise Galatasaray'ın Rumen yıldızı Gheorghe Popescu atmıştı.
Popescu'nun son penaltıyı attığı ve kupayı getirdiği kramponları, Rumen yıldızın da isteğiyle Menajer Bayram Tutumlu tarafından depremzedeler için satışa çıkarıldı. Bu satıştan elde edilecek gelir ise depremzedelere gönderilecek.

Sarı - kırmızılı futbolseverler ise, kramponları kulübün satın alarak Galatasaray Müzesi'nde sergilenmesini istiyor.

2018'DE YİNE BAĞIŞ İÇİN SATILMIŞTI

Rumen yıldızın kramponları daha önce de satışa çıkarılmıştı. Rumen futbol adamı, 2018'de kramponlarını 2011 yılında geçirdiği felç nedeniyle futbolu bırakan Mihai Neu'nun vakfına bağışlamak için satmıştı. 

O dönem kramponları satın alan Menajer Bayram Tutumlu da bu kez depremzedeler için kramponları satacak. 

Popescu, ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrasında kendisine ait sosyal medya hesabından ise; "Şoku hala üzerimden atamıyorum. Yıllar boyunca evim olmuş olan Türkiye benim için çok değerli, Türk Milleti'nin yaşadığı dramı görmek beni çok üzüyor. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum