Reklam
Reklam
Reklam

Pehlivan Abdullah Güngör kimdir, kaç yaşında, boyu kilosu kaç?

670. Elmalı Yağlı Güreşleri devam ediyor. Türkiye’nin başarılı pehlivanlarından biri olan Abdullah Güngör de müsabakalarda yer alıyor. İzleyiciler ise Abdullah Güngör hakkında merak ettiklerini araştırmaya başladı. Pehlivan Abdullah Güngör kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşında, boyu kilosu kaç?

Pehlivan Abdullah Güngör kimdir, kaç yaşında, boyu kilosu kaç?
03 Eylül 2022 - 16:07
TRT Spor Yıldız ekranlarında Antalya’da düzenlenen 670. Elmalı Yağlı Güreşleri, izleyicileri ekranlarının başına kilitliyor. Güreş müsabakalarını ilgiyle takip eden spor severler, merak ettikleri pehlivanları da internet üzerinde araştırmaya başladı.

Bu sporculardan biri de başarısı ile dikkat çeken isimlerden Abdullah Güngör oldu. Abdullah Güngör hakkında birçok kişi araştırma yapmaya başladı. Peki, Abdullah Güngör kimdir, kaç yaşında? İşte detaylar…

Abdullah Güngör kimdir?

1985 Yılında Samsun İli Ladik İlçesinde Dünyaya geldim. İlkokulu Ladik’de okuduktan sonra Ortaokul ve Lise’yi Samsun’da okudum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünde Güreş hayatıma devam etmekteyim ve İstanbul’da yaşıyorum.

Güreşe Ne Zaman ve Nerede Başladın?

Güreşe 1998 Yılında Samsun Güreş Eğitim Merkezinde başladım. 2002 Yılında Ankara Bş.Bld.Spor Kulübü ve 2006 Yılında İstanbul Bş.Bld.Spor Kulübüne transfer oldum. Genç Milli Takımdan sonra A Milli Takımda 96 Kg’da Milli Forma için çalışmaktayım.

Türkiye’de kendimi ispatlamış durumdayım asıl hedefim 2012 ve 2016 Londra ve Rio Olimpiyatlarında Ülkemi temsil etmektir.

Yağlı Güreşe İlgin Nerden Gelmekte?

İlk hedefim Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda Ülkeme Madalyalar kazandırmak, İkinci hedefim ise Yağlı Güreş, ben Samsun Ladikliyim Yağlı Güreş bizim bölgemizde bir yaşam şeklidir. Ayrıca Yağlı Güreşin daha geleneksel olması, kurallarının değişmemesi ve Halkımız tarafından sevilerek takip edilmesi benimde bu stile olan ilgimi artırmaktadır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum