Pargolin nedir, nasıl bir hayvan, Coronavirüs pongolinden mi bulaştı?

Coronavirüs’ün pangolinden bulaştığı ve yayıldığına dair bilgiler üzerine, pangolinin ne olduğu ve nasıl bir hayvan olduğu merak ediliyor. Pangolin nedir? Nasıl bir hayvandır? Corona virüs pangolinden mi bulaştı? İşte tüm detaylar…

Pargolin nedir, nasıl bir hayvan, Coronavirüs pongolinden mi bulaştı?
07 Şubat 2020 - 14:40
Çin Tarım Üniversitesi uzmanları, corona virüsün pangolinden bulaştığını ve bu şekilde yayıldığını açıkladı. Bu haberi duyanlar da pangolinin nasıl bir hayvan olduğunu neye benzediğini araştırmaya başladı. Pangolin nedir, nasıl bir hayvandır? Koronavirüs pangolinden mi bulaştı?
PANGOLİN NEDİR?
Gagalı memelilerin, memeliler içerisindeki tür olarak gösterilir. Pangolinlerin yarısı Afrika ve yarısı da Asya’da olan 8 türü bulunuyor. Gerçek pullarla kaplı yaşayan tek memeli olarak yaşamını sürdürüyor. Pangolinlerin pulları, insan cildi ve tırnağını da oluşturan keratin proteininden oluşmuştur. Fakat, arka kenarları jilet keskinliğine sahip olduğu için pangoline sarılmak hiç doğru bir yöntem olmayacaktır. Pangolinlerin, tünel kazmak ve karınca yemek için eşelemekte kullandığı çok keskin pençeleri vardır. Korktuklarında arka bezlerinden kokarcanınkine benzer kötü kokulu, bir asit salgılarlar. Her ne kadar kedilere karınca yiyenlerden daha yakın akraba olsalar da büyük ihtimalle evde beslenmeyecek bir yapıya sahipler.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum