Özhaseki: AK Parti ile Türkiye ve şehirlerimiz çağ atladı, altın devrini yaşıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda AK Parti’nin 20 yılını ve 2022 yılı Kayseri yatırımlarını değerlendirdi. Özhaseki, “80 yılda yapılanların katbekat fazlasını, 20 yıla sığdırılarak ülkemizde büyük bir dönüşüm sağladık. AK Parti ile Türkiye ve şehirlerimiz çağ atladı, altın devrini yaşıyor.” dedi.

Özhaseki: AK Parti ile Türkiye ve şehirlerimiz çağ atladı, altın devrini yaşıyor
07 Ocak 2023 - 13:04
“2022 YILINDA DÜNYA EKONOMİSİ, EN YÜKSEK ENFLASYONU VE RESESYONU YAŞADI”

2022 yılını içine alan küresel ölçekte ve Türkiye ölçeğinde ekonomik göstergeler üzerine genel bir değerlendirmede bulunan Özhaseki, “Dünyada covid-19 salgını tam atlattık derken 2022 yılının hemen başında Rusya-Ukrayna Savaşı patlak verdi. Rusya-Ukrayna Savaşı’nın, gıda ve enerji arz güvenliğinde neden olduğu kırılmalar 2022 yılında küresel ekonomi üzerinde olumsuz baskı oluşturdu. 2022 yılında dünya ekonomisi, son yarım asrın en yüksek seviyelerine ulaşan enflasyonu ve birçok gelişmiş ekonomiyi dahi tehdit eden resesyonu yaşadı. Başta enerji ve gıda olmak üzere tüm emtia fiyatlarında yaşanan ivmelenme, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde enflasyonun tarihi yüksek seviyelere ulaşmasına neden oldu. 2022 yılında enflasyon, istisnasız tüm ülkelerin başlıca sorunu haline geldi. Emtia fiyatlarındaki yüksek seyir, tedarik zincirlerindeki aksamalar ve arz kısıtlarının tüm dünyada yüksek enflasyona neden oldu. Ama önümüzdeki dönemde, küresel emtia fiyatları, döviz kuru gelişmeleri ve beklentilerde görülecek iyileşmelerle birlikte gerek tüketici gerek üretici enflasyonunda düşüşler devam edecektir.” dedi.

“ÇALIŞAN-EMEKLİ AYIRT ETMEKSİZİN MAAŞLARDA ÖNEMLİ İYİLEŞTİRMELER YAPTIK”

Küresel krizlerden doğan ekonomik sıkıntıları vatandaşlara hissettirmemek için hükümetin çok büyük fedakârlıklar yaptığını ve tedbirler aldığını vurgulayan Özhaseki, “Temel ihtiyaç ürünlerinde yapılan KDV indirimlerinden elektrik ve doğal gazda gerçekleştirilen yüksek oranlardaki sübvansiyonlara, geniş kapsamlı aile destek paketlerinden öğrenci kredilerinde enflasyon farkının kaldırılmasına, kira artış oranına getirilen sınırdan icra dosyalarının affına kadar birçok önemli adım attık. Hükümet olarak, çalışan-emekli ayırt etmeksizin maaşlarda önemli iyileştirmeler yaptık. Bu yılda asgari ücreti iki kez enflasyon üzerinde artırdık. Toplumun tüm kesimlerini kapsayan kredi destek paketlerini de hayata geçirdik. Vatandaşlarımızın alım güçlerini artırmak amacıyla temel gıda ürünlerindeki KDV’yi yüzde 1’e indirdik. Yeme içme hizmetlerinde, temizlik ürünlerinde, meskenlerde ve çiftçimizin kullandığı elektrikte KDV oranını yüzde 8’e indirdik. Mesken aboneleri için elektrikte yüzde 50, doğal gazda ise yüzde 75 sübvansiyon sağlıyoruz. Yine hükümetimiz 2022 yılında 276,8 milyar TL vergi gelirinden vatandaşlarımız lehine vazgeçti.” ifadelerini kullandı.

“İHRACATIMIZ 254 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNE ÇIKTI”

Özhaseki, Türkiye’nin pandemi sürecini başarılı bir şekilde yönettiğini, 2022 yılında ise ihracatın 254 milyar dolar seviyelerine geldiğini ve dünyada istihdam azalırken Türkiye’de istihdamın 31 milyon sınırına dayanarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyelerine ulaştığını vurguladı.

Özhaseki, “Üretim ve istihdam kapasitesini artıran Türkiye, 2021 yılında elde ettiği yüzde 11,4’lük büyümeyle G-20 ülkeleri içinde ilk sıraya yerleşti. Ülkemiz bu güçlü performansını 2022 yılında da sürdürmüş; ilk üç çeyrekte yüzde 6,2 ile dünya ortalamasının oldukça üzerinde büyümüştür. Son 20 yılda Türkiye ortalama %5,5 - 6 civarında büyüdü. İhracatımız yıllık 254 milyar doları aşarak Cumhuriyet tarihimizin en yüksek seviyesine ulaştı. Türkiye, küresel tedarikçilerin çıkardığı tüm zorluklara, maruz kaldığı gizli-açık ambargolara, dışarıdan ve içeriden yürütülen sabotajlara, güçlüklere rağmen bu seviyeye geldi, hamdolsun. İnşallah enflasyonu kontrol altına alarak, ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyütmeyi sürdüreceğiz. Türkiye’yi dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına dahil edene kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.



“80 YILDA YAPILANLARIN KATBEKAT FAZLASINI, 20 YILA SIĞDIRILARAK ÜLKEMİZDE BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜM SAĞLADIK”

20 yıllık AK Parti iktidarında; sağlıktan spora, kültürden turizme, eğitimden sosyal hizmetlere, ulaşımdan teknolojiye, çevreden şehirciliğe değin üstün hizmetleri Türkiye ile buluşturarak, Türkiye’yi dünyayla yarışır seviyelere yükselttiklerinin altını çizen Özhaseki, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 80 yılda yapılanların kat kat fazlasını, 20 yıla sığdırılarak ülkemizde büyük bir dönüşüm sağladık. Bu 20 yılda topyekûn bir “kalkınma” hamlesi gerçekleştirilerek Türkiye’ye her alanda dev eser ve hizmetler kazandırdık. Bu zaman zarfında Türkiye Yüzyılı’nın güçlü altyapısını hazırladık. Yakın zamanda Türkiye yüzyılı ile milletimize bir gelecek vizyonu sunduk. Türkiye Yüzyılı; ülkemizi her alanda dünya ile rekabet edebilir seviyeye getirme hedeflerimizi taşıyor. Türkiye Yüzyılı’nı, ülkemizi siyasi, ekonomik, teknolojik, askeri, diplomatik her alanda dünyanın en büyük 10 devleti arasına çıkartarak yükselteceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

“AK PARTİ İLE BİRLİKTE KAYSERİ ÇAĞ ATLADI, ALTIN YILLARINI YAŞIYOR”

20 yıllık AK Parti döneminde ve 2022 yılında Kayseri’ye yapılan kamu yatırımları ve belediye yatırımları hakkında bilgi veren Özhaseki, “Özellikle 2002 AK Parti iktidarı ile birlikte, Kayseri çağ atladı ve altın yıllarını yaşıyor. 20 yılda yapılan yatırımlarla Kayseri parmakla gösterilen gıpta edilen bir şehir hüviyetine kavuştu. Tüm Türkiye’de örnek gösterilmektedir. Bunun iki sebebi var. Birincisi 1994’ten beri uygulanan belediyecilik. İkincisi ise AK Parti döneminde yapılan dev eser ve yatırımlar. Örneğin; Bizim dönemde Kayseri’ye 1 serbest bölge ve 2 organize sanayi bölgesi kazandırdık. Erciyes Kayak Merkezi, Yamula Barajı, Raylı Sistem, 5 üniversite, Kayseri-Ankara Otoban Bağlantısı, Stadyum ve daha nice devasa projeleri Kayserimize kazandırdık ve şimdi de hızlı tren ile taçlandırıyoruz.” dedi.

“KAYSERİ'YE 2022 YILINDA 12,4 MİLYAR TL YATIRIM GETİRDİK”

2022 yılında Covid-19 küresel salgını ve Rusya-Ukrayna Savaşı’nın tüm bu zorluklarına rağmen AK kadrolar ve Cumhur İttifakı ile birlikte Kayseri’nin ihtiyaçlarına çözüm üretmek için gece gündüz demeden özveriyle çalıştıklarını belirten Özhaseki, “2022 yılında Kayserimize 12 milyar 400 milyon TL değerinde yatırım getirdik. Son 20 yılda ise yatırım miktarı 60 milyara dayandı. 2022 yılı Ekim ayı itibariyle gerçekleşen ihracat rakamı 3,2 milyar dolar, ithalat rakamı ise 1,6 milyar dolardır. Yani, Kayseri’mizde ihracat, ithalatın iki fazla gerçekleşmiştir, hamdolsun. Kayseri-Sivas karayolu üzerinde 525 hektarlık alanda 4. Karma OSB kurulma çalışmaları da devam ediyor. 1.390 firma yer için müracaat etmiş. 2022 yılında gösterdiğimiz azim ve kararlılıkla Cumhuriyetimizin 100. yılında 2023’te de Kayserimize ve vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“KAYSERİ’DE BELEDİYELERİMİZ YAKLAŞIK 3,5 MİLYAR TL YATIRIM YAPTI”

Kayseri’de “17 Belediye Tek Belediye” anlayışıyla çalışıldığını vurgulayan Özhaseki, “Bugün hemşehrilerimiz, Büyükşehir ve 12 ilçemizi AK Parti’ye ve 4 ilçemizi de Cumhur İttifakı ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi’ne emanet etmiştir. Belediyelerde hizmet sloganımız, “17 Belediye Tek Belediye” anlayışına dönüşmüştür. Kayseri Büyükşehir, Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar ve diğer ilçelerimizle birlikte 17 Belediyemizce bu yıl için sadece inşaat maliyetleri itibariyle yapılan yatırımlar yaklaşık 3,5 milyar TL’dir. Belediyelerimizin kendi araç, gereç, personel katkısı, arsa ve imar maliyetleri ve Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliğinin de yaptığı katkılar düşünüldüğünde, bu yatırımın parasal değerinin en az iki katı tutarında şehirlerimize yatırım yapıldığı görülmektedir. 2022 yılında kamu ve belediye yatırımlarının toplamı 16 milyarı bulmaktadır.” dedi.

“HIZLI TREN’İN İHALESİ YAPILDI, 2025 YILINDA BİTECEK”

Kayseri’de kamu yatırımlarını değerlendiren Özhaseki, “2022 yılında Covid-19 küresel salgınının kısmi etkileri ve Rusya-Ukrayna Savaşı’nın tüm zorluklarına rağmen; Bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve teşkilatımız ile birlikte şehrimizin ihtiyaçlarına çözüm üretmek için gece gündüz demeden özveriyle çalıştık. 2022 yılında yapılmaz denilen nice devasa projelerin temelleri attık, bazılarının da anlaşmalarını tamamladık. Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Proje’nin ihalesini yaptık, 2025 yılında hızlı tren bitecek. Proje tamamlandığında Kayseri-Ankara arası trenle 2 saatlik mesafeye düşecek. Bugün yaklaşık değeri 24 milyar TL’yi buluyor. Diğer yandan Kayseri - Ankara Otoban Bağlantı Yolu çalışmaları bitti ve güvenli bir şekilde çift şeritli ulaşım sağlanıyor. Kayseri Erkilet Havalimanı yeni iç hatlar terminal binamızı yapıyoruz. İnşallah bu yıl içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz. Kayseri Anafartalar - Terminal - Şehir Hastanesi - Mobilyakent Raylı Sistemi’nin ilk tramvay aracını iki ay önce teslim aldık. 2022 yılının son aylarında Akkışla ve Sarıoğlan ilçelerimiz doğal gaz ile buluşturduk. 2023 yılında ise Felahiye ve Özvatan programa alındı. 2024 yılında ise inşallah Pınarbaşı ve Sarız ilçelerimiz için planlaması yapılıyor. Aspilsan tarafından Mimarsinan OSB’de, sabit yatırım tutarı 750 milyon TL olarak kurulan üretim tesisinde, stratejik bir ürün olan lityum-iyon bataryanın seri üretimine 2022 Haziran itibariyle başlandı.” diye konuştu.

DAHA NİCE PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİKLERİNİ BELİRTEN ÖZHASEKİ, ŞÖYLE KONUŞTU:

“2022 yılı içinde Develi ve Sarız Devlet Hastanelerimizi hizmete açtık. Bununla birlikte Tomarza ve Yahyalı ilçelerimizde Aile ve Toplum Sağlığı Merkezlerimiz ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarımızı hizmete açtık. Ayrıca Mimarsinan Bahçelievler Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, İncesu Süksün Aile Sağlığı Merkezi ve Develi Şıhlı Aile Sağlığı Merkezi binaları tamamlanarak hizmete açtık. Ayrıca ilimizde 9 aile sağlığı merkezi ve 5 adet 112 acil sağlık hizmetleri İstasyonu inşaatı devam ediyor. Kayseri, hamdolsun hayırseverler şehridir. 2022 yılında 15 okul, 1 pansiyon ve 1 adet spor salonu hayırseverlerimiz ve belediyelerimizin işbirliği ile yapılarak yavrularımızın hizmetine sunuldu. Şu an 15 tane okulumuzun da yapımı devam ediyor. Buna ek olarak 8 okulumuz da ihale aşamasındadır. Eski Hava İkmal’in olduğu yerde yapımına başlanılan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ni açılışa hazırlıyoruz. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan 'İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi' çerçevesindeki Kayseri'de inşa edilecek 4 bin 585 konutun hak sahipleri için kura çekimini gerçekleştirdik. Kayseri MİMSİN Konut Yapı Kooperatifi’nde ikamet eden kardeşlerimize müjde vermiştik. TOKi ile Mimsin Konut Yapı Kooperatifi’nin 3.600 üyesini ilgilendiren 26 yıllık tapu problemini çözdük. Bu kooperatifte tapuları eksik kalan 1.200 üye de evlerinin tapularına kavuştu. Ayrıca bazı kooperatiflerin yönetim ve yanlış uygulamaları hakkında yoğun şikâyetler vardı. Kayseri özelinde kanun maddesi çıkarttırarak bu sorunları çözdük, vatandaşlarımızın mağduriyetlerini temelden giderdik.”



“CUMHUR İTTİFAKI OLARAK ŞEHRİMİZİN YARARINA OLACAK HER İŞİN TAKİPÇİSİYİZ, HER PROBLEMİN ÇÖZÜM YERİYİZ”

Kayseri’nin her sorunu ile birebir ilgilendiklerini belirten Özhaseki, “Hep söylediğim gibi, bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Eser ve hizmet söz konusu olduğunda Allah’ın izniyle bizimle yarışacak kimseyi bulamazsınız.  Cumhur İttifakı olarak, şehrimizin yararına olacak her işin takipçisiyiz, her problemin çözüm yeriyiz. Başka siyasiler sadece konuşur.  Hatta bol yalan ve iftira ile uğraşır. AK Parti çalışır ve yapar.” şeklinde sözlerini noktaladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum