Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay Dolu kimdir?

Sahte rapor ile gazi olduğu iddia edilen Öz-Ağaç İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay Dolu kimdir? Tuncay Dolu, sahte raporla gazi mi oldu? İşte detaylar…

Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay Dolu kimdir?
03 Şubat 2020 - 16:23
Sosyal medyada öyle bir iddia ortaya atıldı ki yenilir yutulur cinsten değildi. Sosyal medyada Ankara Kuşu mahlasıyla paylaşımlarda bulunan hesap, “Sahte gazilik alan sendikacılar var” şeklinde bir paylaşımda bulundu. Bu paylaşımı gören Öz-Ağaç İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay Dolu, mesajın altına şu yorumu yaptı: “Gazi olup kurşun yiyen, sabaha kadar hastanede tedavi gören ancak devletten tek kuruş almayan gazilik belgesine dahi başvurmayan vatan evladı sendikacılar da var. Görmek istiyorsanız Öz Ağaç İş Sendikası’na gelin.”
Hak-İş’e bağlı Öz Ağaç İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay Dolu’nun, 15 Temmuz darbe girişiminden 7 ay sonra hastaneye dilekçe verdiği ve gazilik unvanı aldığı iddia edildi. Sendikaya 2007 yılında avukat olarak başlayan daha sonra ise genel başkan seçilen Dolu ile ilgili gazilik tartışması sosyal medyada tartışmalara neden oldu.
Öz-Ağaç İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay Dolu Kimdir?
1974 Kırıkkale doğumlu olan Tuncay DOLU’nun çocukluğu Ankara Siteler’de geçmiştir. Ailesi mobilyacı olması nedeniyle çocukluktan itibaren babasının mobilya atölyesinde çalışmış mobilya imalatının içinde büyümüştür. 1992 yılında Bursa Yatılı Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde teknisyen olarak mezun oldu. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okudu.
Okul yıllarında milli görüşten, değişik cemaatlerden ve muhafazakâr öğrenci arkadaşlarından oluşan öğrenci topluluğu SEVKAP Sevgi ve Kardeşlik Birliği kurucularındandır. Bu toplulukta Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül, Ak Parti kurucu Gençlik Kolları Başkanı ve Milletvekili Zelkif Kazdal, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin gibi Ak Partinin, milletvekili, genel merkez, il ve ilçe teşkilatlarında görev yapan/yapmış çok sayıda arkadaşıyla birlikte mücadele vermiştir.
1996-1998 tarihleri arasında Tarım ve Orman Bakanlığında Teknisyen olarak görev yaptı.
Ankara Barosunda Avukatlık Stajımı 1999 yılında tamamladı ve 2000 yılından itibaren Ankara’da serbest Avukat olarak kendi bürosunda serbest avukat olarak çalışmaya başlamıştır. 2017 yılında da Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamlayarak arabulucu olmuştur.
2002 yılında Ak Parti kuruluş çalışmalarına katılan Dolu, Genel Merkez Gençlik Kolları kurucu MKYK üyesi olarak bir dönem görev almıştır. Daha sonraki yıllardaki seçimlerde de Ak Parti Genel Merkez yetkili Avukatı olarak görev üstlenmiştir.
2003-2004 yılları arasında Mardin 70 Mekanize Piyade Tugayında disiplin mahkemesinden sorumlu Asteğmen olarak askerlik görevini yerine getirmiştir.
Meslek hayatında Memursen Konfederasyonuna bağlı TOÇ BİR SEN, Ankara Servis İşletmecileri Odası ve çok sayıda oda ve esnaf kredi ve kefalet kuruluşu, gönüllü olarak Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Görme Engelliler Federasyonu ile Öz Toprak İş Sendikası, Öz Ağaç İş Sendikası gibi çok sayıda kamu kurum/kuruluş, sivil toplum kuruluşu ve ticari şirkete avukat olarak danışmanlık yapmıştır. Hak İş Konfederasyonuna bağlı Öz Toprak iş sendikasının kurucusu ve bir dönem başkan yardımcılığını üstlenmiştir. Yine çeşitli özel eğitim kurum ve kuruluşlarında 14 yıl hukuk eğitimi ve dersleri vermiştir. 
Bir Dönem Beyzbol, Softbol ve Amerikan Futbol Federasyonunda yönetim kurulu üyeliği ve disiplin kurulu başkanlığı yapan Dolu, Halen Mesleki Yeterlilik Kurumu ağaç işleri komisyon üyeliği yapmaktadır.
2007 yılından bu yana Hukuk müşavirliğini yürüttüğü Öz Ağaç İş Sendikasına Eylül 2015’de Genel Başkan Yardımcısı olarak seçilmiş ve halen bu görevi yürütmektedir. Hukuk alanında yazılmış İşçinin El kitabı, İş Kanunu ve ilgili mevzuat, 6356 Sayılı kanun ve uygulamaları, Kadın İşçilere Özel Düzenlemeler gibi kitapları ile alanında yazılmış çok sayıda köşe yazısı ve makalesi bulunmaktadır.
Eşi Danıştay Başkanlığında tetkik hâkimi olarak görev yapan Dolu, Evli ve 2 çocuk babasıdır.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum