Orta gelirliler 'Yeni Evim' konut kampanyası başvuruları başladı 

Orta gelirli ailelerin ev sahibi olabilmesi için başlatılan ‘Yeni Evim Konut Kampanyası’ başvuruları bugün başladı. Proje ile ilk etapta 100 bin konut satışı yapılması planlanıyor. 

Orta gelirliler 'Yeni Evim' konut kampanyası başvuruları başladı 
16 Ocak 2023 - 14:20
Orta gelirli ailelerin ev sahibi olması amacıyla hayata geçirilen ve Kayseri’yle birlikte 81 ilde geçerli olacak ‘Yeni Evim Konut Kampanyası’ başvuruları önceden planlandığı gibi bugün itibariyle başladı. İlk defa ev almak isteyen orta gelirli vatandaşlara, 15 yıl vade ile 0,69'dan başlayan faiz oranıyla kredi kullandırılacak. Kampanya kapsamında ilk etapta 100 bin konut satışı yapılması planlanıyor. 

Konut sahibi olmak isteyen orta gelirli aileler, kendileri için buldukları daireyle banka veya katılım bankalarına giderek başvuru yapabilecek. Başvuru sonrası banka hem projenin hem de kişinin kriterlere uygunluğunu denetleyecek, uygun olan projeler için kredi tahsis edecek. Herhangi bir başvuru ücretinin alınmayacağı konut kampanyasında bugün itibariyle konutunu bulan vatandaşlar kurasız konut kredisi alma hakkı kazanacak. 

KONUT KAMPANYASINDA FAİZ ORANLARI NE KADAR OLACAK?

Konut kampanyasında faiz oranı kademeli olacak, kırsalda konutu olan da kampanyadan yararlanabilecek. Kampanyadan faydalanacaklara uygulanacak faiz oranı kullanılacak kredinin tutarına göre değişecek. 2 milyon liraya kadar kredide 0,69 olan faiz, 2-4 milyon arasında 0,79, 4 milyon üzerinde ise 0,99'a çıkacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından paylaşılan 1 milyon liralık kredi baz alınarak örnek ödeme planına göre, hane geliri 15 bin lira olan bir katılımcı kredi ödemesine ilk yıl 4 bin 400 lira aylık taksit ile başlayacak. Bu tutar 8'inci yıldan itibaren 11 bin 896 lirayı bulacak. Ödeme planı hane geliri, konut değeri ve vadeye göre değişecek. Çekilecek kredinin yüzde 40'ını geçmemesi gereken hane halkı gelirinde ise yalnızca eşlerin kazancı dikkate alınacak. Krediye başvuranlarda son 1 yılın en az 9 ayında sosyal güvenlik primi ödeme şartı aranacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? 

0,69 faizli konut kredisine başvuru yapacak olan kişilerde şu şartlar aranıyor: 
18 yaş üstü, bankalar tarafından kredi alması uygun görülen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kampanyadan yararlanabilecek.
Başvuru yapacak olan kişinin üzerinde hiç ev bulunmaması gerekiyor.  
İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla’da konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarda 1 yıl o ilde ikamet etme şartı aranacak. Kayseri ve diğer illerde bu şart geçerli olmayacak.
Son 1 yıl içerisinde konut satmamış olması gerekiyor.
Alınan konutlar 5 yıl boyunca satılamayacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum