OKan Buruk, derbinin şifresini nasıl çözdü: İşte galibiyeti getiren formül!

Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 3-0 ile geçti. Buruk'un ilk 11 açıklandığında bazı kesimler tarafından eleştirilse de Galatasaray kazanmasını bildi. Peki, Teknik Direktör Okan Buruk derbide nasıl bir formül ortaya koydu? İşte Buruk ve Galatasaray'a galibiyeti getiren o formül...

OKan Buruk, derbinin şifresini nasıl çözdü: İşte galibiyeti getiren formül!
10 Ocak 2023 - 14:37
Galatasaray zirvede yalnız kalmanın keyfini çıkarıyor. Sarı-kırmızılılarda 4 puanlık farkı getiren Fenerbahçe galibiyetinin aslan payı da Okan Buruk'a verildi. Yönetim, camia ve taraftar mutlu. İlk günler eleştirilen Buruk'a şimdi ‘Profesör' lakabı takıldı. 

 Sözcü'den Mesut Yıldırım'ın haberine göre; Buruk'un zafer hamleleri:

– Oyuncuları sıkmıyor. Arkadaşça yaklaşımı ile herkesin sevgisini kazandı. Derbi öncesi takımı kampa almayarak oyuncularına güvendiğini gösterdi.

– Fenerbahçe'nin savunmasını ileride kurduğunu, hızlı oyuncular karşısında zorlandıklarını belirledi. Barış Alper'i santrforda kullandı. Takımını topla az oynatıp direkt hücumlar yaptırdı.
– Ülkesine gidip dönen Torreira'yı kesti. Form tutan Berkan'a güvendi. Icardi'yi zamanında oyuna aldı.

– Büyük maçlarda büyük oynattı. Transfersiz kadroyla Trabzonspor deplasmanında galibiyeti kaçırdı: 0-0. Sayısız golün kaçtığı derbide Beşiktaş'ı 2-1 yendi. Başakşehir'e tarihi fark attı: 7-0. Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy'de 30 yıl sonra en farklı galibiyeti aldı: 3-0.

EINSTEIN’LA ÖZDEŞLEŞTİRİLDİ

Galatasaray sosyal medya ekibi, Fenerbahçe zaferini pek çok görselle taraftarı için ölümsüz hale getirdi. Bunlardan birinde Okan Buruk, Albert Einstein ile özdeşleştirilirken diğerinde Cristiano Ronaldo ile Lionel Messi'nin satranç paylaşımına göndermede bulunuldu. Okan Buruk rakipsiz gösterildi.

İSTANBUL SARI-KIRMIZI!
Galatasaray, sekiz İstanbul takımının yer aldığı 2022-23 sezonunun ilk yarısında tulum çıkardı. Cimbom, yedi komşusunu da yendi; İstanbul'u adeta sarı-kırmızıya bürüdü. Sezonun ikinci yarısında bu rakiplerin beşi NEF Stadı'na gelecek.
  • Ümraniyespor-Galatasaray: 0-1
  • Kasımpaşa-Galatasaray: 2-3
  • Karagümrük-Galataasaray: 0-2
  • Galatasaray-Beşiktaş: 2-1
  • Başakşehir-Galatasaray: 0-7
  • Galatasaray-İstanbulspor: 2-1
  • Fenerbahçe-Galatasaray: 0-3
İKİNCİ YARI AVANTAJLI

Okan Buruk, Galatasaray'daki ilk 9 maçının 6'sını deplasmanda oynadı. Süper Lig'in en az gol yiyen takımını yarattı. İkinci yarı ise işler daha da kolay olabilir. Cimbom'un kalan 19 maçının 11'i iç sahada.