Oje nasıl daha kolay çıkar, oje asetonsuz nasıl çıkarılır?

Evde aseton olmadığı zaman ya da tam ojeleri çıkarırken asetonun bittiğini fark ettiğinizde endişeye kapılmayın. Çünkü tırnağınızdaki ojeyi asetonsuz bir şekilde çıkarmak da mümkün. Nasıl mı? İşte detaylar…

Oje nasıl daha kolay çıkar, oje asetonsuz nasıl çıkarılır?
20 Ocak 2020 - 12:15

Kadınlar, tırnaklarının daha güzel ve bakımlı görünmesi için farklı renklerde ojeleri sürmeyi tercih edebiliyorlar. Ancak bazen, renk değişimi ya da ojeyi tamamen çıkarmak istedikleri zaman aksiliklerle karşılaşabiliyorlar. Ojeyi çıkarmak için asetona başvurdunuz evinizde aseton hiç kalmamış ya da tırnağınızdaki ojeyi çıkarmaya yetmeyecek derecede az kalmış olabilir. Bu durumda başvuracağız alternatif yol ise kolonya.

1. YÖNTEM KOLONYA İLE OJE ÇIKARMA

Kolonya ile oje çıkarmak için ihtiyacınız olan malzemeler, tabak kolonya ve bir miktar pamuk. Öncelikle kolonyadan bir miktar tırnaklarımızı kaplayacak yükseklikte tabağa koyuyoruz. Tüm tırnaklarımızı kolonyada 3-4 dk beklettikten sonra yine limonlu pamuk yardımıyla ojeyi çıkartıyoruz. Yumuşayan ojelerinizi tırnaklarınızla da kaldırarak işlemi hızlandırabilirsiniz. Kolonya ile oje çıkarma aseton kadar etkili olmasa da asetonunuzun olmadığı zamanlarda yardımınıza koşabilir. Ojenin tamamını çıkardıktan sonra vazelin gibi nemlendiriciler yardımıyla nemlendirmeyi unutmayın, kolonya tırnaklarınızı kurutup zarar verebilir.

2. YÖNTEM LİMON-SİRKE

Yarım limon,

Sirke,

Tabak ve kaşık,

Ve bir miktar pamuk.

Öncelikle yarım limonu sıkıyoruz ve üstüne aynı oranda sirke ilave ediyoruz. Tüm tırnaklarımızı bu karışımın içinde 5 dakika bekletiyoruz ve pamuk ile ojemizi çıkartmaya başlıyoruz. Alkol, kolonya ve tabii ki aseton kadar etkili olmasa da elde sadece bu olanak varsa kullanılabilir bir yöntem. Ojenin çıkmasını hızlandırmak içinde yumuşayan ojenizi tırnaklarınızla kaldırabilirsiniz. Ojenin tamamını çıkardıktan sonra vazelin gibi nemlendiriciler yardımıyla nemlendirmeyi unutmayın, karışımın içindeki sirke ve limon tırnaklarınızı kurutup zarar verebilir.

3. YÖNTEM SIVI SABUN-LİMON

Gerekli malzemeler;

Ilık su ve bir kap,

Sıvı sabun,

Limon ve bir parça pamuk.

Öncelikle dayanabileceğimiz sıcaklıktaki suyu kaba koyup içerisine sıvı sabun ilave ediyoruz. Karışımın içerisinde tırnaklarımızı 5 dk kadar bekletiyoruz. Ardından limon ile tırnaklarımızı ovalayıp pamuk yardımıyla ojeleri çıkartıyoruz. Yumuşayan ojelerinizi tırnaklarınızla kaldırabilir ve işlemi biraz daha hızlandırabilirsiniz. Ojenin tamamını çıkardıktan sonra vazelin gibi nemlendiriciler yardımıyla nemlendirmeyi unutmayın, sabun ve limon tırnaklarınızı kurutup zarar verebilir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum