Oğuz Aksaç kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Oğuz Aksaç eşi kimdir, Instagram hesabı nedir?

Türk Halk Müziği ve özgün müziğin başarılı temsilcilerinden biri olan Oğuz Aksaç’ın hayatı biyografisi merak ediliyor. Oğuz Aksaç kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Oğuz Aksaç evli mi, eşi kimdir? Oğuz Aksaç Instagram hesabı nedir? Oğuz Aksaç’ın sesi kaç oktav?

Oğuz Aksaç kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Oğuz Aksaç eşi kimdir, Instagram hesabı nedir?
29 Mayıs 2022 - 16:02
Seslendirdiği ve bestelediği türkülerle gönüllerde taht kurmayı başaran ünlü sanatçı Oğuz Aksaç, son zamanlarda dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Güzel sesi ve yorumları ile birçok kişiye müzik keyfi yaşatan Oğuz Aksaç’ın hayatı ve biyografisi de merak konusu oldu.

Sosyal medyada da hayran kitlesini gün geçtikçe artıran Aksaç, özellikle kendine has üslubu ve türküleri seslendirme tarzı ile biliniyor. Seslendiği her türkü ve şarkıda başarı çıtasını da artırmayı başaran Aksaç, sesinin gücü ve oktavı ile de tanınan isimlerden biri.

Oğuz Aksaç, son zamanlarda adından söz ettirmeye devam ederken kendisi hakkında detaylı bilgilere ulaşmak isteyen sayısı da artmaya devam ediyor. Biz de başarılı sanatçının hayatı ve biyografisi hakkında merak edilenleri sizler için derledik. İşte merakla araştırılan Oğuz Aksaç kimdir? sorusunun yanıtı.

OĞUZ AKSAÇ KİMDİR?

Oğuz Aksaç aslen 1974 yılında Erzincan Tercan’da dünyaya gelmiş Türk halk müziği sanatçısıdır. Aksaç 2017 yılında türkücü Berna Karabulut ile evlenmiştir. İki evladı vardır. Baba tarafından aslen Erzincan Tercan’lıdır. Yaşantısını ailesi ile birlikte Antalya’da sürdürmektedir.

Henüz lise yıllarında tanıştığı arkadaşı Mustafa Özarslan'la birlikte 1994 yılında müzik çalışmalarına başladı ve Grup Çığ'ı kurdu. Grup Çığ ile 4 albüm çıkartan sanatçı 2004 yılının eylül ayında 4. albümü "MEVSİM"'i çıkardıktan sonra gruptan ayrılmıştır. Gruptan ayrılır ayrılmaz solo albüm çalışmalarına başlayan Oğuz Aksaç, 2005 yılının mart ayında "OĞUZNAME" isimli ilk solo albümünü piyasaya çıkarmıştır. Sanatçı ikinci solo albümü olan "DALGALAR" albümünü de 2007 yılının mart ayında çıkmıştır. Sanatçı bu albümünde daha önceki albümlerinde yapmadığı bir şeyi yapıp, kendi yazdığı bestelediği eserleri de okumuştur. Üçüncü solo albümü olan "GİZ"'i 2009 yılında çıkarttı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum