Öğrencilere vergisiz bilgisayar modelleri ve fiyat aralığı nedir?

Ak Parti'nin seçim vaatlerinden biri olan öğrencilere vergisiz bilgisayar alımı fırsatı hayata geçiyor. Konunun yeniden gündeme gelmesinin ardından öğrenciler, detayları internette araştırmaya başladı. Öğrencilere vergisiz bilgisayar modelleri hangileri ve fiyat aralığı nedir?

Öğrencilere vergisiz bilgisayar modelleri ve fiyat aralığı nedir?
21 Ağustos 2023 - 14:11
Telefon ve bilgisayar alımlarından kaynaklanan vergi yükleri, halkı adeta kendi cebinden bir ürünü satın alırken bir diğerini devlete ödeme zorunda bırakıyor. Yüksek vergiler nedeniyle AK Parti, seçim dönemlerinde öğrencilere yönelik özel bir teklif sunarak vergisiz telefon ve bilgisayar vaadiyle dikkat çekti. Son zamanlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlere yapılan vaatleri gerçekleştireceklerini ve gençlere yönelik yatırımlarını sürdüreceklerini açıklayarak seçim beyannamelerinde verilen taahhütleri hayata geçireceklerini vurguladı.

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK VERGİSİZ TELEFON VE BİLGİSAYAR PROGRAMININ GÜNCEL DURUMU NEDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından öğrencilere yönelik vergisiz telefon konusunda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, gençlere yönelik yatırımların devam edeceğini belirterek, seçim beyannamelerinde yer alan vaatleri adım adım hayata geçireceklerini dile getirdi.

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ TELEFON VE BİLGİSAYAR KOŞULLARI NELERDİR?

Erdoğan, bu konuyla ilgili olarak, "Gençlerimize sadece bir kez olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımlarında vergi muafiyeti sağlayacağız. Ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet erişimi sunacağız." ifadelerini kullandı.

Üniversitelerin önlisans ve lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, vergi ödemeden telefon veya bilgisayar satın alma imkanına sahip olacaklar.
Ancak henüz öğrencilere yönelik vergisiz telefon ve bilgisayar koşulları netleştirilmemiş durumda; bu programın yalnızca Türkiye'de üretilen veya montajı yapılan telefon ve bilgisayar modellerini içereceği tahmin ediliyor.

Ayrıca, belirli bir fiyat aralığına sahip telefon ve bilgisayar modellerini kapsayacağı, sadece örgün eğitim gören üniversite öğrencilerinin faydalanabileceği, açıköğretim öğrencilerinin ise program dışında kalacağı düşünülüyor. Yaş kriteri ise hala netleşmemiş durumda bulunuyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum