Odun ve kömür fiyatları nereredeyse üç kat arttı!

Soğuk ve yağışlı havalar yüzünü göstermeye başladı. Havaların soğumasıyla beraber doğalgaza zam yapılmasının yanı sıra kömür, odun, ve tüp fiyatları da son aylarda üç katına yakın arttı. Konu hakkında düşüncelerini dile getiren esnaf Ahmet Kırık; ”Kömür ve odun yakmak lüks hale geldi” ifadelerine yer verdi.

Odun ve kömür fiyatları nereredeyse üç kat arttı!
06 Aralık 2022 - 12:13
Konuyla ilgili bilgi veren Esnaf Ahmet Kırık;  "Odunlar bize yıkılan evlerden toplanıp getiriliyor. Birden çok odun çeşidimiz var örneğin çam 40 meşe ise 60 TL’ye geliyor. Fiyatlar genel olarak pahalı vatandaşların da alım gücü az olduğu alım gücü düşüyor bu da ister istemez bizim de ekonomimizi zorluyor. Kastamonu’da doğalgaz ağırlıklı olduğu için kömür, odun ve tüp oranlarında azalma meydana geldi .Ben aslında bu işi hobi olarak yapıyorum geçimime hiçbir katkı sağlamıyor. İki tane çocuğum var masrafları da çok zor hiçbir şekilde karşılamıyor” dedi.

Konuşmasında kömürün diğer yakıtlara göre daha pahalı olduğunu söyleyen Kırık; "Geçen seneyle karşılaştırma yapacak olursak yüzde yüz artış olduğu açıkça ortada. Eskiden 30 TL’ye sattığım kömür şimdi 60 TL’den satılıyor. Kömür devlet tarafından verildiği için alım azaldı. Kömür satışı durmuş noktada, bedava kömür dururken neden millet satın alsın. Bir tane kömür almak asgari ücretten daha fazla olmuş durumda” diye konuştu.

(Hasan Cengiz)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum