Netflix Türkiye kapanıyor mu, yasaklandı mı? Netflix Türkiye'den çekiliyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Netflix, Twitter, Youtube gibi sosyal medya platformlarında düzenleme yapılacağına ilişkin sinyalleri, Netflix kapanacak mı sorusunu akıllara getirdi. Gazeteci Cüneyt Özdemir, Netflix’in Türkiye’ye rest çektiğini açıkladı. Netflix yasaklanacak mı, Netflix kapanacak mı? Netflix Türkiye dizileri durdu mu? Netflix son dakika…

Netflix Türkiye kapanıyor mu, yasaklandı mı? Netflix Türkiye'den çekiliyor mu?
19 Temmuz 2020 - 13:16
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bir düzenleme yapılacağının sinyallerini vermişti. Twitter, Youtube, Netflix gibi sosyal medya platformlarında Türk toplumuna aykırı içeriklerin yer aldığı iddiası ile bu platformların kapatılacağı iddiaları da gündemde geniş yankı buldu. Gazeteci Cüneyt Özdemir, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Netflix ve Ak Parti arasındaki pazarlık restleşmeyle bitti. Ak Partinin eşcinsellik sansürüne Netflix rest çekti. Türkiye'de dizi çekimlerini durdurdu. Sansürü kabul etmedi. Dünyada Netflix'i yasaklayan ilk ve tek ülke Türkiye mi olacak?” açıklamalarında bulundu. Yaşanan bu gelişmenin ardından akıllara ‘Netflix Türkiye kapanıyor mu?’ sorusunu getirdi. Peki, Netflix Türkiye’den çekilecek mi? Netflix Türkiye kapanıyor mu? Netflix yasaklanacak mı? işte merak edilen soruların yanıtları…
Netflix Türkiye yasaklandı mı?
İnternetin yaygınlaşması ile birlikte, ücretli dijital platformlar da yaygınlaşmaya başladı. Özellikle dizi ve müzik yayın platformları, Dünya üzerinde oldukça popüler ve fazla aboneye sahip. Netflix’de bunlardan bir tanesi ve ülkemizde hizmetlerini sürdürüyor. Ancak bir Twitter gönderisi ile birlikte, Netflix Türkiye yasağı gündeme geldi. Daha önce eşcinselliğe özendirmesi sebebiyle birçok eleştiri alan Netflix, hükümet ile bir görüşme gerçekleştirdi.
NETFLİX TÜRKİYE YASAĞI
Ülkemizde de hizmetlerini sürdüren Netflix, ücretli bir dizi yayın platformu. Hakan Muhafız, Atiye, Rise of Empires: Ottoman gibi dizileri ile Türkiye’de de çalışmalarını sürdüren şirket, son olarak Aşk 101 dizisi ile gündeme gelmişti. Eşcinsellik konusunda belli bir kesimden oldukça eleştiri alan Netflix, halkı eşcinselliğe özendirmek ile suçlanıyor. Cüneyt Özdemir’in Twitter‘dan attığı bir gönderi sonrasında, Netflix Türkiye yasağı gündeme geldi. Netflix ve AK Parti arasında bir görüşme gerçekleştirilirken, taraflar uzlaşamamış durumda. Görüşme eşcinsellik konusu üzerinde durmakla birlikte, Netflix’in restleşmesi ile son bulmuşa benziyor.
NETFLİX TÜRKİYE DİZİ ÇEKİMLERİ DURDU 
Türkiye’de dizi çekimlerini şimdilik durduran Netflix, sansür iddialarını da kabul etmemiş durumda. Şimdilik görüşmenin geleceğinde ne olacağı bilinmiyor. Ancak Netflix Türkiye’deki operasyonlarını durdurma kararı alır ve çekilirse, Dünya üzerinde Netflix’i yasaklayan ilk ülke Türkiye olmuş olacak.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum