Nepal neresi, Nepal'de yıl kaç? Nepal 2076 yılında mı?

Nepal’in kullandığı takvim ve dünyanın diğer ülkelerinden ileri bir tarih yaşıyor olması dikkatleri üzerine çekiyor. Nepal dünyanın neresinde, Nepal neresi, Nepal’de yıl kaç?

Nepal neresi, Nepal'de yıl kaç? Nepal 2076 yılında mı?
04 Mart 2020 - 15:27
Nepal, dünyanın ileri tarih yaşayan ülkelerinden biri. Nepal hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Dünyanın farklı ülkelerinden biri olan Nepal, özellikle kullandığı takvimle dikkatleri üzerine çekiyor. Yaşam tarzı ve kültürüyle de farklı bir yapıya sahip olan Nepal merak konusu oldu. Nepal’i merak edenler, internette bu soruları araştırıyor. Nepal neresi, Nepal’de şu an yıl kaç? İşte detaylar…

NEPAL NERESİ?

Nepal, coğrafi konum olarak Güney Asya'da yer alır. Kuzeyde Çin ve güneyde de Hindistan’ın arasında kalan 147.181 kilometre kare alana sahip bir kara ülkesidir. Kuzeyinde Himalayalar ve güneyinde de ormanlık Terrai bölgesi ile çevrelenmiştir.

Yaklaşık olarak 29 milyon nüfusa sahip olan Nepal’de, halkın büyük bölümü tarımla uğraşmaktadır. Nepal halkını Hindistan'dan gelen Racputana asıllı Gurkallarla Güney Hindistan'dan gelen Bhutialar ve Nevarlar oluşturur. Ülke halkının %80'i Hindu'dur. Nepal kendisini dünyanın tek Hindu devleti olarak tanıtmaktadır. Nepal’de çok sayıda etnik grup bulunmakta ve çok sayıda dil konuşulmaktadır.

Devletin resmi dili Nepali'dir. Yönetim biçimi cumhuriyettir. Başkenti Katmandu olup en gelişmiş ve büyük şehridir. Kişi başına düşen ulusal geliri 240 dolar olan Nepal, dünyanın en yoksul ülkeleri arasında gösterilmektedir. 1990’lı yıllardan başlayarak ekonomisinde bir takım olumlu gelişmeler yaşanmaya başlamış olmasına rağmen henüz yoksulluğun giderilmesine yönelik yeterli bir gelişme sağlanamamıştır.

NEPAL’DE YIL KAÇ?

Nepal, takvim olarak Vikram Samvat takvimini benimser. Nepal şu an Vikram Samvat takvimine göre 2076 yılı içerisinde yer alıyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum