Milletvekili Cıngı: Güzel bir Türkiye temenni ediyoruz

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahit Cıngı, “Gururluyuz, mutluyuz. Hem şehrimiz açısından hem ülkemiz açısından yine istikrarın devam edeceği, ülkemizin kalkınacağı, ekonomik problemlerin de çok kısa sürede halledileceği güzel bir Türkiye temenni ediyoruz” açıklaması yaptı.

Milletvekili Cıngı: Güzel bir Türkiye temenni ediyoruz
29 Mayıs 2023 - 13:58
14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde Kayseri’den vekil seçilen AK Partili 4 isme (Hulusi Akar hariç), düzenlenen törenle mazbataları verildi. Mazbata töreni öncesi açıklama yapan AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahit Cıngı, Türkiye’nin zorlu bir süreci başarıyla atlattığını söyledi. Cıngı, “Ülkemiz zorlu bir süreci başarıyla atlatmış oldu. Tabii 21 yıldır iktidarda ve ondan öncesinde de yaklaşık 10 yıllık Sayın Cumhurbaşkanımızın gündemde olduğu dönemi değerlendirirsek 30 yıllık Türkiye tarihine damgasını vurmuş bir siyasi lider, yine çok büyük bir teveccühle seçildi. Bu muhtemelen dünya tarihinde bir rekordur. Bir siyasi liderin yaklaşık 30 yıllık ülkenin gündeminde olup 21 yıllık iktidardan sonra tekrar meclisin çoğunluğunu alması milletvekili seçimlerinde çok büyük bir başarı gerçekten. Bu da halkımızın Sayın Cumhurbaşkanımıza olan sevgisini, saygısını ve samimiyetini gösteriyor” şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı ilk tur seçiminde Kayseri’de çok önemli bir başarı elde ettiklerini, dün yapılan 2’nci tur seçimlerinde de barajı aşarak Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçildiğini dile getiren Cıngı, “İlk turda 14 Mayıs seçimlerinde çok şükür Kayseri’de çok önemli bir başarı elde ettik. Türkiye genelinde AK Parti olarak çok büyük bir zafer kazandık. Meclisin çoğunluğunu elde ettik. Cumhur ittifakı olarak. Fakat yüzde 50 olan gerekli oyu sağlayamadık yüzde kırk dokuz buçuk gibi birçok küçük bir farkla binde beşlik bir farkla Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2’nci tura kaldı. Dün de 28 Mayıs seçimlerinde ülkemiz çok şükür bu barajı da açtı. Sayın Cumhurbaşkanımızı yine ülkemizin idaresine oturttu. Yine istikrardan yana güvenden yana, teknoloji hamleleri, milli savunma hamleleri, ülkemizin dünya ölçeğinde küresel bir güç olma pozisyonunu devam ettirecek bir tercih yaptı. Bu da şimdiye kadar uygulanan ekonomi politikalarının, siyasetin, uluslararası ilişkiler politikalarının doğru olduğunu gösteriyor. Çok şükür gururluyuz, mutluyuz. Hem şehrimiz açısından hem ülkemiz açısından yine istikrarın devam edeceği, ülkemizin kalkınacağı, ekonomik problemlerinde çok kısa sürede halledileceği güzel bir Türkiye temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum