MHP Genel Başkanı Bahçeli'den NATO açıklaması

MHP lideri Bahçeli, "NATO ile var olmadık NATO'suz da yok olmayız. Gerekirse NATO'dan ayrılmak bile gündeme alınabilir" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den NATO açıklaması
24 Mayıs 2022 - 12:17
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.
Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
  • Fiyat artışlarının önünü arkasını incelemek durumundayız.
  • Fiyat artışlarının geri planında Türkiye'den intikam almak isteyen mihraklar vardır.
  • Kiraların haksız hukuksuz artışlarının gerçek sebebi nedir?
  • Etiketlerin arkasında kim varsa suçludur. Cebini doldurmaya çalışanları rezil edeceğiz.
  • Milli güvenliğimiz neyse ekonomik güvenliğimiz de odur.
  • Son günlerde Sultan 2. Abdülhamid Han ile ilgili, aklı ve ahlakıyla imparatorluğu ayakta tutan hünkarımızı istibdat ile bir ananlar milli tarihimize yabancıların gözü ile bakan sefillerdir. Abdülhamid'i kim sevmiyorsa onlara dikkat edeceğiz.
  • Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin çekinceleri, haklı itirazları, muhatapları tarafından dikkate alınmadı. Finlandiya Cumhurbaşkanı görüşmeye hazır olduklarını söylemiş. İsveç ve Finlandiya'nın bölücü terör örgütleriyle yakınlığı saklanamaz. İsveç PKK'nın önde gelen silah tedarikçileri arasında. Bilhassa İsveç bölücü terörün Kuzey Avrupa'daki kuluçkasıdır. İkinci Kandil Dağı İsveç'tedir. İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye'ye yaptırım uyguladığı biliniyorken, bu iki devletle NATO şemsiyesi altında eşit sorumluluklarla yer almamız hangi hakla beklenmektedir?
  • İsveç ve Finlandiya jeopolitik özerklik pozisyonlarını terk ederek, kolektif bir savunma güvenliği içinde yer alma gerekçesini NATO ile Rusya'nın karşılıklı genişleme hamlelerinin ortaya koyduğu güvenlik endişeleriyle açıklamışlardır. İsveç ve Finlandiya'nın şimdiye kadar NATO üyesi olmamasının asıl nedeni, Rusya'nın NATO'yu dengeleyici askeri kabiliyetidir. Rusya Ukrayna'da hedeflerine ulaşmış olsaydı, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda bugünkü kadar iştahlı olmayacağı açıktı.
  • Bu iki ülkenin NATO üyesi olması imkansızdır.
  • NATO ile var olmadık NATO'suz da yok olmayız. Gerekirse NATO'dan ayrılmak bile gündeme alınabilir.
  • ABD ile Yunanistan aynı çizgide buluştu. Miçotakis'in kongrede yaptığı konuşmasının alkışlanması bize göre düşündürücüdür. Kongre üyelerinin konuşmada ne bulduğunu bilmiyoruz. Kıbrıs Türk'tür Türk kalacaktır. İki devletli çözümden başka çözüm yoktur. Miçotakis dedeleri gibi sinsidir, hesap hatası yapmıştır.

'Milli Savunma Bakanı'nı ve İçişleri Bakanı'nı da kutlarım'

Bahçeli grup toplantısının ardından basın mensuplarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güney sınırlarına yeni operasyon hazırlığı konusundaki sorularını da yanıtladı:

Bahçeli "Sayın Cumhurbaşkanımız terörle mücadelede kararlı duruşunu devam ettiriyor. İnşallah yurt içi ve dışında Türkiye'yi yıllardır meşgul eden terörün kökünü kazıyacaktır. Kendisine başarılar diliyorum. Milli Savunma Bakanı'nı ve İçişleri Bakanı'nı da kutluyorum." ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum