Mezunları en kolay ve hızlı iş bulan üniversiteler 2022!

Üniversite mezunu olmak ve mezun olduktan sonra imkanları yüksek bir hayat yaşamak her gencin hayalidir. Türkiye’de son yıllarda üniversite mezunu sayısı artsa da mezun işsiz sayısı da bir hayli artış göstermiştir. Bu durumda, üniversitelerin ve eğitim alınan fakültelerin (bölümlerin) önemi bir hayli fazladır. Peki, 2022 yılında mezunları en hızlı iş bulan üniversiteler hangileridir? Hangi üniversitelerin mezunları daha kolay iş buluyor?

Mezunları en kolay ve hızlı iş bulan üniversiteler 2022!
27 Mayıs 2022 - 18:06
Türkiye’de faal bir şekilde eğitim veren üniversite sayısı, toplam 209’dur. Bu üniversitelerden 131’i devlet üniversitesi 78’i ise vakıf üniversitesidir. Milyonlarca öğrenciyi bünyesinde barındıran bu üniversitelerin birçoğu, eğitim kalitesi ile dikkatleri üzerine çekmektedir.

Üniversitelerden mezun olan öğrencilerin iş bulma süresi ve aldığı eğitimi sahaya yansıtması da üniversitelerin kalite göstergelerinden bir tanesidir. Hal böyle olunca özellikle vakıf üniversiteleri eğitim kalitesi açısından kendisini bir adım öne çıkarmak için çabalar. Daha kaliteli eğitim, daha fazla ilgi odağı olmak demektir.

Bu üniversitelerden bazıları kendilerini kanıtlayarak sıralamaya da girer. Başarı sıralamasında dikkat çeken üniversiteler, öğrencilerin tercih sebeplerinden de biri olur. Türkiye’de son yıllarda mezun işsiz sayısı artmışken, bu tip kriterler de sık sık araştırılan konulardan bir tanesidir. Üniversitelerden mezun olan öğrencilerin iş bulma süresi de aday öğrencilerin en merak ettiği konu olarak dikkat çekiyor. Biz de sizler için mezunları en hızlı iş bulan üniversiteleri derledik. İşte merakla araştırılan o üniversitelerin listesi.

Mezunları en hızlı iş bulan üniversiteler

Sabancı Üniversitesi
Boğaziçi üniversitesi
Koç Üniversitesi
Gebze Teknik Üniversitesi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Özyeğin Üniversitesi
İstanbul Teknik Üniversitesi
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
Gaziantep Üniversitesi
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Yıldız Teknik Üniversitesi
Kadir Has Üniversitesi
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi
Yeditepe Üniversitesi
Doğuş Üniversitesi
İstanbul Bilgi Üniversitesi
İstanbul Okan Üniversitesi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum