Maskesiz sokağa çıkmak hangi şehirlerde yasak, maskesiz sokağa çıkmanın cezası ne kadar?

Türkiye’yi etkisi altına koronavirüs salgını tam kontrol altına alındı derken son günlerde yaşanan vaka sayısındaki artış yeni tedbirleri de beraberinde getirdi. Bazı illerde maskesiz bir şekilde sokağa çıkmak yasaklandı. Vatandaşlar ise hangi illerde maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğunu araştırıyor. Maskesiz sokağa çıkmak hangi illerde yasak? Maskesiz sokağa çıkma yasağı hangi illerde? Maskesiz sokağa çıkmanın cezası ne kadar?

Maskesiz sokağa çıkmak hangi şehirlerde yasak, maskesiz sokağa çıkmanın cezası ne kadar?
16 Haziran 2020 - 19:20
Koronavirüs salgını Türkiye’yi tehdit etmeye devam ediyor. Son günlerde yaşanan vaka sayısındaki artış ise insanları tedirgin ediyor. Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı koronavirüs bilim kurulundan çıkan kararları kamuoyuyla paylaşmaya ve yeni tedbirleri uygulamaya devam ediyor. Son olarak bazı illerde maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Alınan bu tedbirden sonra hangi şehirlerde maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu ve maskesiz sokağa çıkmanın cezasının ne kadar olduğu merak ediliyor. Maskesiz sokağa çıkmanın cezası kaç TL? Hangi şehirlerde maskesiz sokağa çıkmak yasak? İşte detaylar…
MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN YASAK OLDUĞU ŞEHİRLER
Maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu iller;
Adıyaman,
Afyonkarahisar,
Amasya,
Ardahan,
Aydın,
Balıkesir,
Bartın,
Batman,
Bitlis,
Bolu,
Burdur,
Bursa,
Denizli,
Düzce,
Elazığ,
Eskişehir,
Gaziantep,
Giresun,
Iğdır,
Isparta,
Kahramanmaraş,
Karabük,
Kırklareli,
Kocaeli,
Konya,
Kütahya,
Malatya,
Mardin,
Muğla,
Muş,
Nevşehir,
Osmaniye,
Sakarya,
Siirt,
Sivas,
Şırnak,
Tunceli,
Uşak,
Zonguldak,
Yalova,
Diyarbakır,
Erzurum,
Kayseri,
Rize,
Şanlıurfa
MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN CEZASI NE KADAR?
Maskesiz sokağa çıkan vatandaşlara, idari para cezası uygulanıyor. Alınan bir kararla uygulamaya konulan yasaklara uymamak kabahatler kanununda ‘emre aykırı davranış’ olarak belirtilmektedir. Emre aykırı davranışın para cezası ise 392 Türk Lirası’dır.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum